'HIGH LIFE' IH KOŠTAO?

Varali Hrvate 5 godina? Podignuta optužnica protiv blogerice i supruga: ‘Nije imala za režije, a onda…’

Foto: adrianakupresak.com

Prema pisanju nekih portala, riječ je o blogerici i njezinom suprugu koje se tereti da su varali ljude u Hrvatskoj u razdoblju od pet godina. Uhićeni su u Zagrebu krajem kolovoza, a od rujna su u istražnom zatvoru

Općinsko kazneno državno odvjetništvo u Zagrebu podignulo je optužnicu protiv državljanina Hrvatske i Australije zbog pet kaznenih djela prijevare, javlja DORH.  Kako doznaju 24 sata, riječ je o blogerici Adriani Matak i njezinom suprugu Luki Grgi Mataku koje se tereti da su varali ljude u Hrvatskoj u razdoblju od pet godina.

Sumnja se da su od listopada 2018. do rujna 2023. u dogovoru prevarili pet osoba, odnosno obećavali im da će prvookrivljeni pružiti usluge investiranja na tržištu kapitala na račun oštećenika iako su okrivljenici bili svjesni da nemaju registriranu djelatnost posredovanja i pružanja investicijskih usluga niti je takve usluge zapravo mislio pružiti.

Nakon što bi im žrtve povjerovale i sklopili s prvookrivljenikom ugovore o pružanju konzultantskih usluga, uplatili bi mu novac, odnosno ukupni iznos od oko 350.000 eura.

Okrivljenike se tereti da su neistinito uvjeravali žrtve da je novac investiran, predočavali neistinite izvještaje da ostvaruju dobit i navodili razna opravdanja zbog kojih ne mogu vratiti novac, iako ga nisu uložili na tržište kapitala već ga zadržali za sebe.

“Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu predloženo je određivanje istražnog zatvora protiv oboje okrivljenika zbog opasnosti od bijega (članak 123. stavak 1. točka 1. ZKP-a) i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članak 123. stavka 1. točka 3. ZKP-a) koji je određen po predloženim osnovama”, stoji u priopćenju Županijskog državnog odvjetništva.

Supružnici su uhićeni u Zagrebu krajem kolovoza, a u istražnom zatvoru su od početke rujna prošle godine. Uz hrvatsko, imaju australsko državljanstvo te adrese u Londonu, Dubaiju i Australiji.

Povratnica iz Australije koja u Hrvatskoj vodi tvrtku za planiranje vjenčanja, Branka Ć., šokirala se kad je čula vijesti o njihovom uhićenju budući da poznaju Adrianu. Za Luku je čula da se prijevarama počeo baviti još u mladosti.

“Jako je puno prevarenih i iznosi za koje su ih oštetili vrlo su veliki. Spominje se iznos od čak 4,5 milijuna funti, za koje su oštetili ljude u Australiji i Velikoj Britaniji! Obje države članice su Commonwealtha i žele im suditi”, ispričala je za 24 sata.

Kaže da su supružnici počeli živjeti na visokoj nozi nakon što su otišli u London. To joj je bilo neobično budući da “cura koja nije imala za režije” odjednom je postala “high life”, piše Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari