'ZVUČALO JE KAO EKSPLOZIJA'

Video | Vatrogasci o hororu na izlazu Učke: ‘Oni su išli tolikom brzinom… Nagledali smo se svega, ali prizor nas je šokirao’

‘Oni su išli tolikom brzinom da nažalost nisu uspjeli napravit ovaj izlaz. Udarili su u betonski bik. Brzina koja god da je bila, koja je zaustavljena u nuli, znači nema amortizacije. Znate koje mogu biti posljedice’

U stravičnoj prometnoj nesreći kojoj je kumovala brzina na izlazu iz tunela Učka poginula su trojica mlađih muškaraca. Za život vozača još se bore u riječkoj bolnici i u kritičnom je stanju, piše Danas.hr.

Audi, koji se u utorak navečer svom silinom zabio u zaštitni betonski odbojnik, neprepoznatljiv je. Dvije minute do 19 sati na mjestu su stradali državljani Bosne i Hercegovine od 27 i 37 godina.

“Silina je bila doslovno eksplozije. Izašli smo van i vidjeli razasute dijelove vozila i opreme. Odmah smo se opremili, izašli na intervenciju i pristupili unesrećenima”, ispričao je zapovjednik Vatrogasnog dežurstva Bina Istre, Damir Antić.

Ograničenje je 40

Četvorica vatrogasaca bila su udaljena 50 metara, a još toliko ih je odmah stiglo s riječke strane tunela. Zapovjedniku Damiru odmah je bilo jasno da se dogodila najteža nesreća u povijesti tunela.

“Vozač je bio u stanju šoka. Putnik iza vozača se žalio na bolove, isto je bio u stanju šoka. Nagledali smo se prometnih nezgoda, ali nas je šokirao sam prizor”, prepričao je Antić.

“Drugi muškarac od 27 godina još uvijek je živ. U kritičnom je stanju i liječi se u šok sobi, odnosno na odjelu intenzivnog liječenja Klinike za anesteziju. Još uvijek se borimo za njegov život”, otkrila je liječnica Klinike za anesteziologiju i intenzivno liječenje KBC-a Rijeka, Dijana Deša.

Signalizacija u pet kilometara dugom tunelu je jasna, a u zoni izlaska iz tunela ograničenje je 40.

“Oni su išli tolikom brzinom da nažalost nisu uspjeli napravit ovaj izlaz. Udarili su u betonski bik. Brzina koja god da je bila, koja je zaustavljena u nuli, znači nema amortizacije. Znate koje mogu biti posljedice”, objašnjava Antić.

“Državljanin BiH (27) vozio je brzinom veće od dopuštene i prilikom izlaska iz tunela nije smanjio brzinu kretanja. U tom dijelu nalazi se zavoj udesno tako da je on izgubio nadzor”, poručila je glasnogovornica Policijske uprave istarske Suzana Sokač, prenosi Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari