SMIJE LI PAS BAŠ SVUGDJE?

Sinoć kaos u kafiću u središtu Rijeke: Pijani vlasnik psa svađao se s gostima i galamio na njih, intervenirala policija

Foto: Riportal

Protiv dvojice počinitelja je podnesen optužni prijedlog nadležnom općinskom sudu

Sinoć je oko 21.30 sati u ugostiteljskom objektu u središtu Rijeke došlo do narušavanja javnog reda i mira u kojemu su sudjelovala dvojica hrvatskih državljana, starosti 21 i 34 godine, izvijestili su iz policije

“Riječ je o osobama koji su u vidljivo alkoholiziranom stanju se međusobno vrijeđali, ali i goste lokala, galamili te se potom i fizički sukobili. Dolaskom policijskih službenika na mjesto događaja počinitelji su uhićeni i privedeni na postupanje u I. policijsku postaju Rijeka.”, priopćili su iz PU primorsko-goranske.

Završetkom postupanja protiv obojice počinitelja je podnesen optužni prijedlog nadležnom općinskom sudu kojim im je predložena novčana kazna zbog počinjenja prekršaja iz domene Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

“Budući da je 34-godišnji počinitelj u ugostiteljski objekt došao s psom i htio s njime ući u zatvoreni dio lokala, ovom prilikom pozivamo vlasnike pasa da poštuju važeće propise te sa svojim kućnim ljubimcima ne ulaze u javne zatvorene prostore. Napominjemo pri tome da prilikom šetnje s psima na lokacijama gdje se kreće veći broj ljudi (trgovi, šetališta, tržnice) obvezno se pas mora voditi na uzici, posebice pasmine veće težine, a i s brnjicom kako životinja ne bi reagirala na vanjske podražaje te ugrozila sigurnost i zdravlje ljudi.”, dodali su iz policije.

Odredbama Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira (članak 30.), Zakona o zaštiti životinja (članak 48.) i Pravilnika o opasnim psima (članak 9.), definiran je način držanja životinja, njihovog kretanja i postupak sa životinjama nakon što one eventualno ugroze život ili zdravlje čovjeka svojim kretanjem ili postupkom.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari