TEŽAK ZADATAK

Vatrogasci o hororu na magistrali: ‘Ono što smo doživjeli nije za javnost’

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Teška prometna nesreća kod Sibinja Krmpotskog s troje mrtvih, jedna je od najtragičnijih na tom području

Vatrogasci DVD-a San Marino Novi Vinodolski primili su jučer jedan od najgorih poziva karijere. U 8,03 stigla je dojava o teškoj prometnoj nesreći na Jadranskoj magistrali, a za 13 minuta, vatrogasci su bili na mjestu događaja sprmni pomoći.

No, po dolasku kod Sibinja Krmpotskog brzo se ustanovilo kako nekima pomoći nema. Naime, u jednom od vozila niti jedna od triju osoba nije pokazivala znakove života, piše Novi list.

Vatrogasci su se tada usredotočili na oslobađanje osoba koje su bile zarobljene u drugom vozilu, koje su još bile žive.

Tuga vidljiva kod nazočnih zbog činjenice da se preminulima nije moglo pomoći, a još ih je trebalo osloboditi iz automobila kako bi se moglo sanirati mjesto događaja.

“To je najsloženiji i najteži dio posla svakog vatrogasca. Ono što ne može ni zamisliti onaj tko to nije doživio. A vatrogasci to proživljavaju svakodnevno na cestama širom svijeta”, rekao je Velibor Topolovec, tajnik DVD-a San Marino.

Od samih vatrogasaca nije se moglo mnogo saznati jer, kažu, ono što prožive nije za javnost, nego to ostaje u njihovu pamćenju.

Jedna je to od najtragičnijih nesreća na području Novog Vinodolskog, kakvu ne pamte ni najstariji vatrogasci. Posljednja tragedija tih razmjera vraća nas u davnu 1961. godinu kada je autobus lokalne linije doživio tešku nesreću kod Batera, na predjelu zvanom Burnjak, s više poginulih putnika.
Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari