VELIKI PREOKRET: Napokon pronađen vozač automobila koji je skrivio smrt sestara Filipović?

U četvrtak navečer je u Općinsko državno odvjetništvo priveden 46-godišnjak iz okolice Rijeke pod sumnjom da je upravo on izazvao tešku nesreću koja godinama izaziva nemir i bijes u riječkoj javnosti

Muškarac se relativno kratko zadržao na ispitivanju u tužilaštvu, niti trideset minuta, pa je pretpostavka da se u ovom času brani šutnjom. Sve se ovo događa točno na desetu obljetnicu pogibije sestara Filipović.

Riječ je o 46-godišnjaku iz okolice Čavla, a neslužbeno se doznaje da je riječ o Robertu Žaji, javlja Večernji list. Sumnjiči ga se da je 15. prosinca 2006. u 20.25 upravljao Renault Cliom, a kod benzinske pumpe Cernik, kako bi skratio put prema Čavlima ušao je u suprotni smjer.

Oduzeo je prednost Toyoti Yaris kojom je upravljala Višnja Filipović…

Podsjetimo, sestre Višnja (22) i Gordana (18) život su izgubile 15. prosinca 2006. godine u teškoj prometnoj nesreći nadomak benzinske crpke u Cerniku. Te kobne večeri zajedno s trojicom prijatelja automobilom su krenule na koncert u Zagreb, no do tamo nikada nisu stigle. Prema izvješćima svjedoka, u blagom zavoju Višnja je opazila svjetla automobila koji je vozio njezinim trakom, a kako bi izbjegla frontalni sudar počela je kočiti skrenuvši upravljač automobila ulijevo pa udesno kako bi izbjegla stijene pri čemu se vozilo prevrnulo nekoliko puta.

Višnja Filipović je preminula na mjestu tragedije, a njezina sestra Gordana u riječkoj bolnici. Policija svih ovih godina traga za vozačem koji je vozio na pogibeljan i nedozvoljen način vjerojatno iz obijesti, no konkretnih rezultata istrage – za koju mnogi tvrde da je opstruirana iz nekih centara moći – do sada nije bilo premda je raspisana i nagrada za dojavu koja bi mogla dovesti do krivca za ovu tragediju koja godinama muči javnost.

Danas će se u Rijeci održati i konferencija za medija na kojoj će biti predstavnici tima koji je vodio istragu, a donosimo priopćenje Ravnateljstva policije.

Policijski službenici Ravnateljstva policije i Policijske uprave primorsko-goranske dovršili su u četvrtak, 15. prosinca 2016. godine kriminalističko istraživanje nad 46-godišnjakom s područja Čavla, zbog sumnje da je 2006. godine počinio kazneno djelo izazivanja prometne nesreće.

Sumnja se da je osumnjičeni 46-godišnjak, 15. prosinca 2006. godine oko 20,25 sati, teško kršeći prometna pravila vozilom Renault Clio kod ulaza benzinske postaje Cernik, a kako bi skratio put u pravcu mjesta Čavli, ušao u južnu prometnu traku koja je bila namijenjena isključivo za promet vozila u smjeru sjevera odnosno Kikovice te dolaskom do 76 km i 600 m autoceste A6 oduzeo prednost prolaska Toyoti Yaris, kojom je upravljala pok. Višnja Filipović, tada 22-godišnjakinja. Ona je, izbjegavajući direktan udar vozila, naglo skrenula udesno uslijed čega se njeno vozilo više puta prevrnulo. Pok. Gordana Filipović, tada 18-godišnjakinja, ispala je iz stražnjeg desnog sjedišta na kolnik i od zadobivenih ozljeda preminula sljedećeg dana. Ostali putnici iz vozila (1987., 1987. i 1984.) lakše su ozlijeđeni.

Kriminalističkim je istraživanjem utvrđeno da se osumnjičeni 46-godišnjak, bez obzira na činjenicu da je uočio prometnu nesreću, nastavio kretati u smjeru juga i kod izlaska Čavle napustio autocestu A6.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, uz posebno izvješće, doveden je pritvorskom nadzorniku.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari