VIKEND U PROMETU

‘Vesela’ subota! Riječanin (39) vozio Škodu Rivom Boduli s 2,2 promila alkohola u krvi

Foto: Ilustracija (Riječanin)

Najveća koncentracija od 2,20 g/kg evidentirana je 39-godišnjem vozaču u u ulici Riva Boduli u Rijeci

Prošlog vikenda na području u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske policijski službenici proveli su pojačan nadzor u prometu i pri tome evidentirali ukupno 195 prometnih prekršaja.

Od navedenog broja, 25 prekršaja se odnose na prekoračenja brzine i vožnju pod utjecajem alkohola, 20 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa te devet prekršaja nepropisnog korištenja mobitela u vožnji. Osim navedenih, zabilježeno je i šest prekršaja upravljanja tehnički neispravnim ili neregistriranim vozilom, pet prekršaja zabrane upravljanja vozilom tri prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava te 102 ostala prometna prekršaja.

Što se tiče zatečenih vozača pod utjecajem alkohola, najveća koncentracija od 2,20 g/kg evidentirana je 39-godišnjem vozaču u u ulici Riva Boduli u Rijeci.

Njega je policija zaustavila u subotu, 2. travnja, oko 1,55 sati gdje je pod utjecajem alkohola upravljao osobnim vozilom marke Škoda, riječkih registracijskih oznaka. Zbog počinjenog prekršaja predložena mu je novčana kazna od 10 000 kuna i izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

VIDEO DANA:

Ostale evidentirane koncentracije alkohola su u rasponu od 0,51 do 1,0 g/kg evidentirane kod 11 vozača, 10 je vozača evidentirano s 1,01 do 1,50 g/kg, tri su vozača u kategoriji s 1,51 i više, dok je u   kategoriji do 0, 50 g/kg evidentiran jedan vozač.

Inače, tijekom vikenda uz navedene prekršaje u prometu je evidentirane su 33 prometne nesreća, od kojih su četiri s ozlijeđenim osobama. U tim nesrećama je jedna osoba teško, a pet ih je lakše ozlijeđeno. Pozivamo i ovom prilikom vozače na oprez i dosljedno poštivanje prometnih propisa kako bi se spriječile mogućnosti izazivanja nesreća, posebice onih s najtežim posljedicama.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari