DRAMA U ISTRI

Video | DRAMA U ISTRI! Rijeka odnijela dijete, njegova majka spašena u nevjerojatnoj akciji

Screenshot

Ženi koja je bila pothlađena i pod šokom, kao i djetetu i 18-godišnjaku, djelatnici hitne medicinske pomoći pružili su liječničku pomoć odmah na graničnom prijelazu Plovanija…

Istarska policija je jučer u večernjim satima iz nabujale rijeke uspjela spasiti ženu, tursku državljanku te je u tijeku potraga za djetetom za koje se pretpostavlja da ga je odvukla riječna struja.

Naime, kako je izvijstila policija, jučer su zaprimili dojavu da se u mjestu Dramac kod Buja nalazi dijete koje traži pomoć. Policijski službenici utvrdili su da se radi o stranom državljaninu. Kako su začuli povike nedaleko državne granice, uputili su se prema rijeci Dragonji te su na srušenom deblu, iznad nabujale rijeke, uočili ženu u lošem fizičkom stanju.

Zbog jakog strujanja vode i visokog vodostaja, žena nije mogla sama doći do obale te je policijski službenik ušao u rijeku i pridržavao ženu. Jedan građanin je do tada donio ljestve pomoću kojih je s hrvatskim i slovenskim policajcem uspio izvući ženu na sigurno na slovensku stranu obale.

Jedno dijete odnijela struja

Na slovenskoj strani Dragonje pronađeno je još jedno dijete i 18-godišnjak koje je žena uspjela prebaciti preko rijeke. S njima je bilo još jedno dijete koje je jaka riječna struja odnijela dok ga je žena pokušala prenijeti preko rijeke.

Ženi koja je bila pothlađena i pod šokom, kao i djetetu i 18-godišnjaku, djelatnici hitne medicinske pomoći pružili su liječničku pomoć odmah na graničnom prijelazu Plovanija. Žena je potom odvezena u pulsku bolnicu na daljnju medicinsku obradu, dok je djetetu i 18-godinjaku nadležni centar za socijalnu skrb osigurao adekvatan smještaj.

Hrvatski i slovenski policajci nastavili su tijekom noći, zajedno s vatrogascima iz JVP Umag, DVD Buje, JVP Koper i JVP Piran, tragati za djetetom koje je nastalo, no potraga je zasad bila neuspješna. Traganje se nastavlja i tijekom današnjeg dana, piše Net.hr.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari