Foto: Ilustracija (Damir Spehar/PIXSELL)

Oni koji se nisu otrovali na svom su radnom mjestu. Ovogodišnji domjenak koji je u tvrtci organiziran povodom direktorovg rođendana i Božića još će dugo pamtiti

Ovdje u prostorijama petrinjske tvrtke koja se bavi proizvodnjom i preradom drveta jučer ujutro je održan domjenak na kojem je bilo oko 100 gostiju, a ne jelovniku je bilo pečeno meso i restani krumpir. A to je meso bilo zaraženo pa je 22 ljudi završilo u Sisačkoj bolnici. Među njima i kćerka gospodina Josipa.

“Kako je sad? Dobro je. Sad je sve u redu. Primila je dvije infuzije. Što je jela? neki gulaš. Jeli i bolinici? Puštena je sinoć. Kako se osjeća. Dobro hvala bogu”, kazao je otac Josip Kostanđek.

Uzroci pečenog mesa i restanog krumpira posluženog na domjenku poslani su na analizu.

“U kratkom periodu od dva sata počeli su se javljati simptomi. Sumnja se na stafilokokno trovanje hrabnom. Zavod i sanitarna inspekcija poduzimaju sve mjere i novih slučajeva neće biti”, kazao je Inoslav Brkić, Zavod za javno zdravstvo Sisačko-moslovačke županije.

Slučaj je ovo koji je zgrozio cijelu Petrinju.

“Jao strašno, vjerojatno je meso bilo upitno”, kazala je Nataša, Petrinja. “Još nisam čula da se takvo što dogodilo u Petrinji. Žao mi ljudi”, izjavila je Đurđica iz Petrinje.

Hrana posluživana na domjenku naručena je iz petrinjskog restorana čiji je vlasnik i sam u nevjerici i kažu da će se očitovati tek kada budu gotovi nalazi analize.
A slično kaže i vlasnik tvrtke čiji su se zaposlenici otrovali.

Vlasnik tvrtke NIL-Ž izražava iskreno žaljenje i zabrinutost zbog nastale situacije i poziva sve koji su prisustvovali domjenku, a osjećaju spomenute tegobe, da se jave u najbližu ambulantu.

Točan uzrok trovanja bit će poznati početkom sljedećeg tjedna kad bi se i zaraženi radnici trebali vratiti na svoja radna mjesta u petrinjskoj pilani.

Kristina Čirjak

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari