Proglašena zastara za ubojstvo koje šokiralo Rijeku: studenta pretukli do smrti, ugušio se u vlastitoj krvi, a oni samo gledali

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Bezumno ubojstvo creskog studenta dogodilo se u prosincu 2009. u centru Rijeke

Obustavljen je sudski progon 30-godišnjeg Darija Savića i 27-godišnjeg Darija Cupaća kojima je prije tri godine Županijskog suda u Rijeci određena kazna od tri, odnosno pet mjeseci zatvora zbog nepružanja pomoći creskom studentu Aleksandru Abramovu, piše Jutarnji list.

Sudski progon je, naime, obustavljen zbog nastupanja zastare.

Presuda njima dvojici za nepružanje pomoći izrečena je u veljači 2014. godine te se još iduće dvije godine pribrajaju ukupnom zastarnom roku, no niti u tom roku nije donesen pravorijek.

Ubojstvo Aleksandra Abramova dogodilo se u prosincu 2009. godine u Rijeci, a taj creski student vraćao se doma nakon izlaska. Sukob se dogodio ispred jednog fast fooda na Korzu, navodno zbor prepirke u redu za pizzu, a verbalni sukob ubrzo se prerastao u fizički.

Iako je student pokušao pobjeći trojcu, sustigli su ga te počeli divljački udaratirukama, nogama i drugim dijelovima tijela. Abramov je zadobio brojne ozljede, od krvnih podljeva i razderotina do prijeloma kosti nosa s pomakom i obilnim krvarenjem do napuknuća prednje kosti lubanje, a preminuo je zbog ugušenja, uslijed udisanja vlastite krvi.

Savić i Dario Cupać uhićeni su već idući dan, a Dušan Cupać je pobjegao u Srbiju, piše Jutarnji list.

Vijesti.hr

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari