Među uhićenima i granična policajka, ali i odvjetnik osumnjičenog za Pukanićevo ubojstvo

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Uhićeno je 20 osoba: 10 u Zagrebu, 6 u Splitu, dvije na Rabu i dvije osobe na Korčuli

Od ranog jutra traje spektakularna akcija USKOK-a i policije u više hrvatskih gradova pa čak i u susjednoj BiH. Uhićeno je više od deset osoba koje se povezuje s raspačavanjem droge, podmetanjem požara i premlaćivanjima.

U sklopu akcije kodnog imena ‘Tebra’, kako su je nazvali susjedi u BiH, specijalci s fantomkama prvo su u sedam sati stigli u naselje Malešnica. U bijegu od policije tamo je uhićen muškarac koji se na brzinu pokušao riješiti droge.

Munjevita akcija nastavljena je u Prečkom. Policija je presrela automobil iz kojeg je izvukla muškarca. Pružao je otpor, što je vidljivo i na njegovu automobilu koji je, nakon toga, uredno stajao parkiran na mjestu događaja. Na prednjem staklu naljepnica sindikata MUP-a.

Uhićenja su se nastavila u drugim dijelovima Zagreba, ali i na otoku Rabu i u Splitu. Akcija koja je počela u Hrvatskoj nastavljena je u BiH. U Ljubuškom su uhićene dvije osobe i zaplijenjeno čak 300 kilograma droge skunk.

U 18 sati počela su ispitivanja privedenih pred inspektorima USKOK-a.

Cijelu akciju prati i reporterka RTL-a Ivana Ivanda Rožić.

Kako doznajemo, gotovo svi uhićeni su stari policijski znalci. Neki od njih su i prije bili uhićeni. Ukupno ih je 20: 10 uhićenih u Zagrebu, 6 u Splitu, dvoje na Rabu i dvoje na Korčuli.

Među uhićenima su i Đorđe Vuletić Đoko, bivši policajac, pripadnik knežijske grupe kojem se sudilo u slučaju zločinačke organizacije. S njim je “pao” i Tomislav Sablja, s kojim je već bio “pao” prije tri godine, i to zbog pokušaja krađe automobila. Uhićen je i njegov odvjetnik Andrej Ilić, poznat kao odvjetnik jednog od osumnjičenika na suđenju ubojicama Ive Pukanića.

Privedeni se sumnjiče za cijeli niz kaznenih djela iz organiziranog kriminala – premlaćivanja, potpaljivanje automobila, dilanje droge, a organizirani se kriminal prelio i preko granice, u Bosnu i Hercegovinu.

Upravo je tamo uhićeno više osoba, među njima i jedna granična policajka za koju se sumnja, kako neslužbeno doznajemo, da je pomagala osumnjičenicima da drogu prebace u Hrvatsku, i to drugim, okolnim putevima, a ne preko graničnog prijelaza.
Ivana Ivanda Rožić

Više u VIDEOPRILOGU:

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari