BITNO JE EDUCIRATI MLADE

Nakon pogibije dvojice studenata isplivao ružan podatak: Skoro svake godine netko pogine od strujnog udara na prugama

Zagrebački policajci, vatrogasci i HŽ apeliraju na mlade da se ne zadržavaju u blizini željezničkih pruga

Strašna tragedija dogodila se danas u zagrebačkoj Trnavi. Dvojica studenata Hrvatskih studija pronađena su mrtva na željezničkoj pruzi u blizini Sveučilišnog kampusa na Borongaju.

Poslijepodne je potvrđeno da su obojica poginula od strujnog udara koji su ondje pretrpjeli prije dva dana. Prvo je stradao 20-godišnjak, a onda njegov 22-godišnji kolega s fakulteta koji ga je po pruzi otišao tražiti.

O tragediji s terena izvijestila je reporterka RTL-a Ida Hamer.

Više u VIDEOPRILOGU:

Ovakve se tragedije mogu spriječiti uz oprez građana, bitno je educirati djecu i mlade da ne smiju prelaziti prugu bez signalizacije i da se ne smiju penjati po vagonima. Iz HŽ-a su također šokirani ovime jer ovakve su nesreće rijetke. U prethodnoj godini bile su tri ovakve nesreće na teritoriju Hrvatske, no s težim ozljedama, dok nitko nije smrtno stradao.

Od 2010. pa do prošle godine od strujnog udara preminulo je sedmero ljudi.

“Ovom prilikom u ime HŽ infrastrukture izražavam sućut obiteljima poginulih mladića. U protekla dva dana ovdje su se dogodile dvije nesreće sa smrtnim ishodom. Trenutno nemamo detalja, sve će se znati nakon policijskog očevida”, rekao je Darko Barišić, konzultant Uprave HŽ Infrastrukture.

Zagreb je šokiran ovom tragedijom jer ugašen su dva mlada života. Zato i zagrebački policajci i vatrogasci i HŽ apeliraju na mlade da se ne zadržavaju u blizini željezničkih pruga, da se ne penju po vagonima, i pozivaju sve na uvijek dodatan oprez, izvještava Ida Hamer za RTL Vijesti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari