TRAGEDIJA NA SETU

Video | Novi detalji: Bizarno je što Baldwin u filmu glumi djeda čiji je unuk osuđen za slučajno ubojstvo

Screenshot RTL

Nikada mi nisu dali vrući pištolj, navodno je neprestano ponavljao 63-godišnji Baldwin

Izlazi sve više detalja o tragičnom incidentu na filmskom setu u Novom Meksiku gdje je glumac Alec Baldwin, snimajući vestern slučajno ubio snimateljicu.

Bizarna je slučajnost da u njemu glumi djeda čiji je unuk osuđen za slučajno ubojstvo, a i prije ovog nesretnog slučaja na snimanju filma je bilo problema.

Više u VIDEOPRILOGU:

Nikada mi nisu dali vrući pištolj, navodno je neprestano ponavljao 63-godišnji Baldwin nakon što je na ovom filmskom setu u Novom Meksiku upucao snimateljicu.

Dio ekipe otišlo je sa seta prosvjedujući zbog radnih uvjeta

Oglasio se na Twitteru: “Nema riječi kojima bih mogao opisati šok i tugu zbog tragične nesreće koja je odnijela život Halyne Hutchins, supruge, majke i naše kolegice kojoj smo se duboko divili. U kontaktu sam s njenim suprugom i ponudio sam pomoć obitelji. Moje srce je slomljeno zbog njega, njihova sina i svih koji su poznavali Halynu”.

“Zamislite kroz što sve sada prolazi Alec Baldwin. Idete na posao. Glumac ste. Glumite nekoga tko puca iz pištolja, a onda odjednom nastupa pravi život i usmrtili ste snimateljicu i ranili redatelja”, kazao je Marc Malkin, urednik američkog časopisa Variety.

U filmu Rust, Baldwin glumi odmetnika čiji je unuk osuđen na vješanje zbog slučajnog ubojstva. Potvrđeno je da mu je na setu pomoćnik redatelja dao pravi revolver uz povik “hladni pištolj” kako bi istaknuo da je siguran za korištenje, ne znajući da sadrži pravo streljivo. Baldwin je naciljao prema kameri i povukao okidač, no iza kamere je stajala snimateljica.

Miroslav Kavur bavi se djelomičnim onesposobljavanjem oružja za potrebe snimanja filmova i zna kako su stroga pravila o oružjima na setu. “Vjerojatno se tu dogodilo da je režiser radio hitnu izmjenu plana snimanja gdje je trebalo hitno neki komad oružja dostaviti, a imali su vjerojatno samo u pravoj izvedbi, a ne onesposobljenoj”, objašnjava Kavur.

Američki mediji pišu da se standardni sigurnosni protokoli, uključujući inspekciju oružja, na setu nisu poštivali. Jedan od snimatelja navodno se prethodno žalio produkciji na sigurnost oružja. Samo nekoliko sati prije tragičnog događaja dio ekipe otišlo je sa seta prosvjedujući zbog radnih uvjeta poput duge vožnje do posla i dugih radnih sati. Snimanje filma sada je prisilno obustavljeno, donosi Ida Hamer za RTL Vijesti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari