Palicom pretučeni vatrogasni pas Rex se oporavlja: Napravio je prve korake!

Iako još nesiguran, Rex se počeo dizati na noge

Rex, brutalno pretučeni potražni pas karlovačkih vatragasaca, dobro se oporavlja od napada koji su, sumnja se, izveli provalnici jer im je pomrsio planove.

Njemački ovčar Rex, uz nježne dodire vlasnika i veterinara koji se za njega svakodnevno brinu, sve je bliže oporavku.

”On je u nedjelju došao u jako teškom stanju, nije se mogao dignuti, praktički kao da je bio u nesvijesti. Glavu je jedva podizao pa smo ga stavili na terapiju, infuziju. Jučer se pomalo počeo dizati, a sad čujem da je čak malo i prohodao, ali da ga još zanosi na desnu stranu”, kazao je veterinar Tomislav Kavčić.

Napadači su Rexu zadali snažan udarac metalnom šipkom ili pajserom i to samo zato što ih je prepao kada su ušli u dvorište. Zadobio je potres mozga, te ozljede oka i čeljusti.

”Mi onoga tko ga je udario nismo vidjeli, uglavnom smo ga u neko doba noći kasnije, odnosno supruga ga je pronašla bez svijesti, i tu je onda počelo”, kazao je Dejan Ranitović, Rexov vlasnik.

Osim vlasnika koji je Rexov vodič, o psu se brinu i ostali vatrogasci koji ga smatraju članom obitelji.

”To nam je naš najmlađi član, takoreći, koji radi sad već godinu dana. Zbilja je fenomenalan”, ističe Dražen Petrić, zapovjednik DVD Karlovac.

”Mogu samo zahvaliti doktoru, veterinaru, svima koji nam šalju poruke, tako da zbilja … ljudi su fenomenalni”, naglasio je Ranitović.

Prvi nesigurni koraci, poneki okret, sve su to dobri znaci za mladog Rexa, no i dalje se postavlja pitanje hoće li ikada više biti onaj stari i hoće li moći nastaviti svoju karijeru. Rex je prošao već puno treninga da postane potražni pas.

”Vlasnik koji ga najbolje poznaje već će prema njegovim kretnjama znati je li on onaj  stari Rex ili je s nekim posljedicama. Proći će i dva mjeseca dok se to potpuno ne vidi”, istaknuo je Kavčić.

Osim za svog psa, Dejan je u čitavom incidentu u nedjelju navečer bio zabrinut i za sigurnost svoje obitelji:

”Naravno da je pas važan u ovoj priči, ali ne treba zaboraviti da je netko ušao u naš privatni prostor i umjesto psa mogao je nastradati i neki član naše obitelji tako da smo dosta potreseni”.

Junak Rex spriječio je moguću pljačku i druge žrtve. Policija nastavlja istragu o napadačima.

VIŠE U VIDEOPRILOGU:

Matija Mlinarić

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari