POLICIJA JE SVE ZNALA ‘Srđan je bio tempirana bomba’: poznanica obitelji otkrila detalje o ubojici s Raba

‘Njegova supruga Melita je, u više navrata, ukazivala na to da je Srđan tempirana bomba koja u svakom trenutku može eksplodirati’. tvrdi poznanica

Tragedija na Rabu u kojoj je 48-godišnji Srđan Smojver usmrtio 51-godišnjeg psihijatra i zatim počino samoubojstvo aktiviranjem ručne bombe u vlastitom stanu, potresla je tamošnje mještane.

U razgovoru s bliskom obiteljskom poznanicom, 100posto doznaje kako je Smojver imao psihičkih problema te da je njegova supruga više puta ukazivala kako je njen muž naoružan i opasan.

„Srđan je imao velik problem s kontrolom bijesa. Bio je nasilan i prema svojoj supruzi, pretukao ju je i to njihov brak nije mogao preživjeti. Melita mu je prošle godine ostavila stan i odselila je s Raba, a zbog vlastite sigurnosti nikada mu nije javila svoju novu adresu.

Tragedija je što je supruga Melita, u više navrata, ukazivala na to da je Srđan tempirana bomba koja u svakom trenutku može eksplodirati. Policajcima je rekla da strahuje za svoj život, jer Srđan u kući ima oružje.

Policija sve to ima u svojim zapisnicima, no nitko nije reagirao i jučer se dogodila tragedija”, rekla je za 100posto bliska poznanica obitelji Smojver.

Podsjetimo, sinoć je do kraja krize na Rabu dođli kada se ubojica se raznio bombom, a nije pomogao ni dolazak njegove majke.

U stanu u kojemu se zatvorio 48-godišnji muškarac Srđan Smojver koji je u nedjelju ujutro iz vatrenog oružja u Barbatu na otoku Rabu usmrtio 51-godišnjeg liječnika Psihijatrijske bolnice Rab, oko 19,25 sati odjeknula je ekplozija nakon čega je policija pronašla njegovo tijelo, doznaje se iz Policijske uprave primorsko-goranske.

Iz policije ne navode više detalja događaja, ističući da se kriminalistička istraga, u kojoj će se utvrđivati sve okolnosti i činjenice, nastavlja.

MUP je objavio da su pripadnici Specijalne policije utvrdili da je počinitelj aktivirao ručnu bombu.

Prema podacima iz policije, pregovori s muškarcem, koji je ujutro u nedjelju ubio drugog muškarca, a potom se zatvorio u stan, trajali su od 13 sati. Ne navodeći podatke o sudionicima događaja, iz policije su kazali da su s počiniteljem razgovarali djelatnici Specijalne policije, da su u pregovore bili uključena dva njegova prijatelja, a da je s njim pokušavala razgovarati i majka.

Ubijen je psihijatar, inače liječnik u Psihijatrijskoj bolnici Rab, a njegova žena spasila se od smrti jer je skočila kroz prozor. Naknadno doznajemo da se žena bacila s drugog kata i slomila obje noge. Sada je na sigurnom i prevezena je helikopterom u Rijeku.