NOĆNE INTERVENCIJE

Policija noćas u Rijeci, Viškovu, Čavlima…. provodila racije i kontrole okupljanja! Više osoba uhvaćeno u prekršajima

Foto: Čitatelj

Na zahtjev djelatnika Državnog inspektorata zajedno s njima, policijski službenici obišli su nekoliko ugostiteljskih objekata

Tijekom jučerašnjeg dana, 5. veljače na više lokacija na području Rijeke i okolnih mjesta proveden je nadzor poštivanja važeće Odluke Stožera civilne zaštite kojom se zabranjuje rad ugostiteljskih objekata, okupljanja većeg broja osoba, propisuje obveza nošenja zaštitne ili medicinske maske i druge mjere u cilju suzbijanja bolesti COVID-19, izvijestili su iz Policijske uprave primorsko-goranske.

Na zahtjev djelatnika Državnog inspektorata, zajedno s njima, policijski službenici obišli su nekoliko ugostiteljskih objekata na području Viškova, koje su zatekli zatvorene, a kršenja epidemioloških mjera nisu utvrđena niti prilikom obilaska tržnice i središta Viškova.

Istog dana, tijekom večernjih sati policijski službenici Službe za javni red i Interventne jedinice policije Rijeka Policijske uprave primorsko-goranske zajedno s djelatnicima nadležne službe Državnog inspektora i Službe za mobilne jedinice carine Rijeka,  kontrolirali su više ugostiteljskih objekata na području Rijeke.

Kršenje epidemioloških mjera utvrđeno je jedino u ugostiteljskom objektu na području Srdoča u Rijeci, koji je radio unatoč važećoj zabrani rada. U navedenom objektu, u prostoru za usluživanje zatečen je vlasnik i deset gostiju koji  su sjedili za tri stola konzumirajući alkoholna pića.

Zbog kršenja važeće Odluke Stožera civilne zaštite, u odnosu na pravnu osobu u čijem je vlasništvu ugostiteljski objekt, mjere iz svoje nadležnosti poduzeli su djelatnici nadležne inspekcije zabranivši im usluživanje hrane i pića  sukladno spomenutoj Odluci.

Nadalje, policija je sinoć zaprimila dojavu građana o okupljanju većeg broja osoba na prostoru benzinske postaje na području Čavli, koji konzumiraju alkoholna pića i narušavaju javni red i mir glasnom glazbom iz vozila.

Dolaskom na mjesto događaja zatečeno je više osoba, hrvatskih državljana, starosti između 19 i 57 godina koje nisu imale zaštitnu ili medicinsku masku te im je zbog počinjenja prekršaja iz domene Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti uručen obvezni prekršajni nalog.

Također, zbog odavanja pijančevanju na javnom mjestu, odnosno počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira dvojici hrvatskih državljana su uručeni obvezni prekršajni nalozi.

Nadzor poštivanja epidemioloških mjera propisanih važećom Odlukom Stožera civilne zaštite se nastavlja, a policija će postupati sukladno svojim ovlastima i na zahtjev drugih tijela nadležnih za nadzor provedbe spomenute Odluke.

Video je snimio Michael Keller

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari