KONFERENCIJA

Policija o nestanku Mateja: ‘Ništa ne ukazuje da je bilo nasilja. Osoba koja je bila odjevena kao i Matej došla je do vode’

Foto: Robert Anic/PIXSELL

U Beogradu je bila početkom tjedna i ekipa hrvatske policije koja je boravila u posjetu MUP-u Srbije

Potraga za Splićaninom Matejem Periša (27) koji je nestao 31. prosinca ujutro u Beogradu ušla je u 13. dan, a za sada policija Srbije nije dala nikakve konkretne informacije o njegovom nestanku kao niti o rezultatima dosadašnje potrage, pišu RTL Vijesti.

U Beogradu je bila početkom tjedna i ekipa hrvatske policije koja je boravila u posjetu MUP-u Srbije vezano uz nestanak Mateja, a s obzirom na veliki interes javnosti, izjavu daje pomoćnik glavnog ravnatelja policije i načelnik Uprave kriminalističke policije Antonio Gerovac iznio je brojne detalje o slučaju.

Gerovac je rekao da se komunikacija između dvije policije, srbijanske i hrvatske, odvijala od prvog dana nestanka Mateja.

“Protekla dva dana smo proveli u Beogradu gdje smo razmijenili s kolegama saznanja koja smo mi prikupili, ali uglavnom smo se fokusirali na ono što je srpska policija poduzimala od nestanka. S profesionalne stanje mogu reći da su poduzete sve radnje koje se u ovakim slučajevima poduzimaju, sve snage su dignute u potrazi i ono što trenutno rade je da intenzitet traganja se nastavlja kakav je bio i prvog dana tako da je to na najvišem mogućem nivou”, rekao je Gerovac na počeku.

Kazao je da je i otac Mateja bio na zajedničkom sastanku s policijom te je upoznat sa svime što se poduzima.

“Mi smo i dalje na dispoziciji jer će pojedine dijelove još trebati isprovjeravati na području RH. Bit ćemo i dalje u vezi s ocem koji se primarno nalazi u Beogradu. Svi se nadamo da ćemo Mateja pronaći živoga”, kazao je.

VIDEO DANA:

Na pitanje ima li srpska policija radnu verziju onoga što se dogodilo, Gerovac je rekao da imaju, ali da o tome ne može detaljno govoriti.

“Ništa što je do sada poznato ne ukazuje da je Matejev nestanak rezultat bilo kakve nasilne radnje”, istaknuo je.

Kazao je da mu je žao što snimke izlaze u javnost. No, istaknuo je su one analizirane od strane policije, ali da se zaključci još donose.

Na pitanje može li se reći da je on ušao u vodu, Gerovac je rekao: “Osoba koja je bila odjevena kao što je bio odjeven Matej došao je do vode. No, niti jedan policajac vam sada neće reći da je on sigurno ušao u vodu.”

Kad je riječ o konzumaciji opijata, da bi se ona dozala mora se vještačiti krv i to ostaje za istragu koja slijedi, pojasnio je Gerovac.

“Hrvatska policija će sada poduzeti određene radnje u odnosu na Matejeve prijatelje kako bi se pojasnile stvari koje nam mogu pomoći u dijelu koji se tiču nestanka. Obavit će se razgovor još jedan, dva, pet puta, koliko god bude potrebno”, dodao je.

Srbija ima sve sustave za lociranje mobitela i oni su to već učinili.

“Dio mobitela ćemo obrađivati i rezultate dostaviti srpskoj policiji”, dodao je Gerovac.

Kad je riječ o zadarskoj ekipi koja se navodno nalazila u klubu Gotik, za sada još nije utvrđeno da su oni bili tamo.

“Što se tiče sukoba ukazuje na činjenicu da Matej i njegovo društvo nisu bili u nikakvom sukobu. Kad je riječ o incidentima pred klubom, nitko nije bio uključen u bilo kakav incident”, izvijestio je.

Račune koje su trebali podmiriti su podmirili. Zašto je Matej trčao po Beogradu i dalje ostaje nepoznanica.

Kad je riječ o snimci osobe koja pliva u Savi, ona je, rekao je Gerovac autentična.

“Čini se da netko možda pliva. Je li to plivač ili neki predmet, ja u to ne bih ulazio. Snimke su podložne obradi. No, snimka je od te noći”, potvrdio je.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari