POJAČANI NADZOR

Policija u Rijeci zatekla mopedista kako koristi mobitel u vožnji

Ilustraija: M.L/Riportal/ Ilustracija

Tijekom akcije je zabilježeno sedam prekršaja tehnički neispravnih mopeda, što su testirani na tzv. “valjcima”, pa su upućeni na tehnički pregled

Na području grada Rijeke jučer je prometna policija od 14 do 19 sati provela akciju pojačanog nadzora vozača mopeda i motocikala te na njima prevoženih vozača i putnika.

Kao i svake godine, na početku sezone vožnje mopeda i motocikla, ova akcija se provodi u suradnji s djelatnicima stanica za tehnički pregled vozila u cilju ostvarenja veće sigurnosti u prometu za navedene vozače.

Uređaji su korišteni za određivanje maksimalne brzine mopeda, što ukazuje na povećanje volumena motora, odnosno uklanjanje brava i promjenu tehničkih (tvorničkih) karakteristika motora.

Pogledajte VIDEO:

Tijekom akcije je kontrolirano ukupno 136 vozila, od kojih su 32 mopeda i 22 motocikla te je pri tome zabilježeno 59 prekršaja iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Od tog broja, 16 prekršaja su počinili vozači mopeda i motocikala i to 13 mopedista te tri vozača motociklista.

Najviše prekršaja, njih sedam, odnosi se na tehnički neispravne mopede, od 21 mopeda što su testirani na tzv. “valjcima”, pa su stoga upućeni na tehnički pregled.

Uz to je zabilježen jedan prekršaj mopedista zbog nepropisnog korištenja mobitela u vožnji, jedan prekršaj vožnje bez zaštitne kacige, zatim jedan prekršaj u vožnji motociklom prije stjecanja prava upravljanja, kao i jedan prekršaj vožnje mopedom bez upaljenih svjetala, te pet drugih prometnih prekršaja vozača mopeda i motocikala.

Svi vozači mopeda i motocikala koji su zatečeni u prekršaju su sankcionirani, kao i ostali prekršitelji, prema odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Provedbu ove akcije popratili su i mediji, a u vrijeme nadzora nisu zabilježene prometne nesreće u kojima su sudjelovali vozači mopeda ili motocikla.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari