Pomorska nesreća kod Pule: Nasukao se moldavski teretni brod

Photo: Dusko Marusic /PIXSELL

Brod plovi na relaciji Pula-Ravenna a nasukao se na pulskom poluotoku Muzil. Na brodu je sedam članova posade

Podmorskim pregledom teretnog broda “Agios Rafail”, koji se u utorak ujutro nasukao u uvali Jamici nedaleko od pulskog Muzila, utvrđeno je da je oštećen na pramčanom dijelu i da mu je razderana oplata iznad morske linije, no nema opasnosti od prodora mora u brod koji je plovio bez tereta, a nije uočeno ni onečišćenje mora, priopćilo je u četvrtak Ministarstvo mora, pomorstva i infrastrukture.

Photo: Dusko Marusic /PIXSELL

Na brodu koji plovi pod moldavskom zastavom sedam je članova posade u kojih je provjerena koncentracija alkohola u krvi. Pregledana je i brodska administracija, a pregledom trupa je utvrđeno da u brod ne prodire more te da je spreman za plovidbu.

Uz nadzor službenika pulske Lučke kapetanije, brod je odsukan vlastitim pogonom, nakon čega je Lučka kapetanija zapovjedniku broda izdala nalog za plovidbu prema luci Štinjanu u pratnji pilota. Brod je ondje pristao na sigurni vez, a nastavljen je očevid kako bi se utvrdili uzroci te pomorske nesreće.

Photo: Dusko Marusic /PIXSELL

Mjesni ribar obavijestio je u 7,24 sata Lučku kapetaniju da se brod nasukao, a kad su stigli na mjesto nesreće, službenici Lučke kapetanije zatekli su brod koji se pokušava odsukati. Zapovjedniku broda naređeno je da zaustavi sve aktivnosti i pusti ih da se ukrcaju u pratnji ronioca, koji je angažiran radi podmorskog pregleda brodskoga trupa.

Kako se navodi u priopćenju Ministarstva mora, pomorstva i infrastrukture, pulska Lučka kapetanija zabranila je brodu da isplovi dok predstavnici Hrvatskog registra brodova, nakon popravka nastalih oštećenja, ne utvrde u kakvom je stanju i može li sigurno u samostalnu plovidbu.

Više u VIDEOPRILOGU:

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari