SUTKINJA ŠOKIRANA ISKAZIMA: Komšićeva sestra iskoristila zakonsku blagodat te odbila svjedočiti

U sudnici se pojavila sestra Davida Komšića, no odbila je svjedočiti u postupku protiv brata. Suđenje se nastavlja svjedočenjem Davidove obrane.

Ključni događaji

12:20 Komšićeva sestra iskoristila zakonsku blagodat te odbila svjedočiti
11:35 Sutkinja šokirana iskazima socijalnih radnica, Komšićeve ranije prijestupe nisu navodili jer ih – nitko nije to tražio
11:09 ‘Komšić je bio patološki vezan za jednu osobu i ovisan o roditeljima, što je znak emotivne i socijalne nezrelosti’
10:01 Iskaz oca djeteta ubijene Kristine pročitan, socijalne radnice svjedoče o Komšićevim socioekonomskim prilikama
09:42 Javnost isključena dok se ne pročita iskaz Zdravka Krznarića, dečka s kojim je Kristina Krupljan bila trudna
09:33 Očekuje se svjedočenje Komšićeve sestre, tadašnjeg dečka ubijene Kristine i socijalne radnice
09:29 Danas se nastavlja suđenje Davidu Komšiću kojem se sudi za ubojstvo trudne djevojke

12:20
Komšićeva sestra iskoristila zakonsku blagodat te odbila svjedočiti
Rasprava je za danas gotova.

11:35
Sutkinja šokirana iskazima socijalnih radnica, Komšićeve ranije prijestupe nisu navodili jer ih – nitko nije to tražio
Nakon svjedočenja djelatnica Centra za socijalnu skrb sutkinja je ostala šokirana djelatnicama i načinom na koji rade. Ispostavilo se da su izvješća o Davidu Komšiću, pogotovo posljednja, nakon ubojstva, ustvari prepisana od ranijih i da ništa nije temeljito napravljeno do kraja.

Na pitanje predsjednice sudskog vijeća sutkinje Sanje Mazalin, predstavnica Centra za socijalnu skrb odgovorila je kako podatke o prekršajnim prijestupima okrivljenika nije navodila u svom izvješću zato jer to nitko od njih nije tražio.

“Zabilježen je postupak zbog jointa, zbog prijetnje, zbog prometne nesreće… i vi niste smatrali da to treba navesti u izvješću Centra, niti nešto poduzeti”, rekla je sutkinja vidno nezadovoljna onim što joj je defektolioginja prezentirala.

Svjedokinja je pak odgovorila da David Komšić kao maloljetnik nije imao problema, a sve ovo dogodilo se u vrlo kratkom periodu, zbog čega su tako reagirali.

11:09
‘Komšić je bio patološki vezan za jednu osobu i ovisan o roditeljima, što je znak emotivne i socijalne nezrelosti’
Nakon što je Komšić pritvoren zbog ubojstva Kristine Krupljan, predstavnica Centra razgovarala je s njegovim roditeljima, a prema njenim riječima, kod Davida Komšića trebao bi se primjenjivati Zakon o sudovima za mladež.

“Tu se ne radi samo o generalnoj prevenciji već i o optuženikovoj rehabilitaciji. David Komšić je bio patološki vezan za jednu osobu, te je bio ovisan o roditeljima, što je znak emotivne i socijalne nezrelosti”, dodala je.

10:43
Zbog izvješća defektologinje Komšić nije osuđen, iako je ranije imao izrečenu mjeru zabrane približavanja Kristini
Defektologinja Felicita Murković prisjetila se da je pisala izvješće o socijalnim i obiteljskim prilikama Davida Komšića, jer je to tražio sud. Izvješće je pisano tijekom procesa zbog prijetnji Kristini Krupljan u kojem je ona na kraju povukla svoj iskaz. Zbog toga Komšić nije osuđen, iako je ranije imao izrečenu mjeru zabrane približavanja Kristini.

‘Odustala je od svjedočenja uz obrazloženje da je u izvanbračnoj vezi s Komšićem, da je trudna i da će se vjenčati nakon punoljetnosti’, rekla je defektologinja.

10:01
Iskaz oca djeteta ubijene Kristine pročitan, socijalne radnice svjedoče o Komšićevim socioekonomskim prilikama
Sada svjedoče djelatnice Centra za socijalnu skrb koje su radile izvješća o socioekonomskim prilikama Davida Komšića.

09:42
Javnost isključena dok se ne pročita iskaz Zdravka Krznarića, dečka s kojim je Kristina Krupljan bila trudna
Zdravko Krznarić, otac djeteta kojeg je nosila ubijena Kristina nije stigao na ročište. Ispričao se sudu zbog bolesti i uzeo bolovanje 10 dana.

Odvjetnik Davida Komšića predložio je da ga se ne zove više na sud već da se pročita iskaz. Odvjetnik Miljević zbog zaštite žrtve je zatražio da se isključi javnost dok se pročita iskaz.

U sudnici su Komšićevi roditelji i kum, Kristinina majka i otac te baka, zajedno sa studentima Pravnog fakulteta.

U 9.45 sati iskaze daju dvije djelatnice Centra za socijalnu skrb, a u 12 sati Matea Komšić, sestra Davida Komšića.

09:33
Očekuje se svjedočenje Komšićeve sestre, tadašnjeg dečka ubijene Kristine i socijalne radnice
Na novom ročištu će svjedočiti sestra optuženog, tadašnji dečko ubijene Kristine te socijalna radnica.

“Nesporno je da se radi o divljačkom napadu koji je za žrtvu trajao ‘cijelu vječnost’. Smatramo da velika patnja, strah i užas tijekom pokušaja da si spasi život prelazi okvire uobičajenih patnji koje redovito prate svako ubojstvo”, stoji u optužnici.

09:29
Danas se nastavlja suđenje Davidu Komšiću kojem se sudi za ubojstvo trudne djevojke
Danas se nastavlja suđenje 20-godišnjem Davidu Komšiću kojem se sudi za ubojstv trudne djevojke Kristine Krupljan (18) koju je nožem izbo 88 puta.

2. veljače su na sudu svjedočili roditelji optuženog Ivo i Olivera Komšić koji svog sina žele prikazati psihički nestabilnim, a Kristinu ‘krivcem’ za ono što joj se dogodilo. Svjedočila je i majka ubijene Kristine, Vesna Krupljan.

Podsjetimo, na Županijskom sudu u Zagrebu 1.2. počelo je suđenje Davidu Komšiću za već opisani zločin. Optuženi Komšić izjavio je, prije svjedočenja svojih roditelja, da se ne osjeća krivim za kazneno djelo za koje bi mogao dobiti od deset pa do dugotrajne kazne zatvora.

Njegovo se ime prvi puta u novinskoj crnoj kronici pojavilo samo godinu dana ranije jer je usmrtio pješaka.

David Komšić je najmlađe dijete obitelji iz Kiseljaka koja se 2008. godine doselila na Ferenščicu u Zagrebu. Krenuo je u 8. razred, a s Kristinom je dijelio školsku klupu te je tako i počela ljubav.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari