TKO ZATAŠKAVA SLUČAJ? Odvjetnica obitelji: ‘Oni već mjesec dana ne znaju zašto im je umrlo dijete’

Odvjetnica obitelji zaražene salmonelom traži istinu – kobna jaja iz Poljske uzdrmala EU!

Smrt petogodišnjaka koja je izazvala veliku uzbunu ne samo u Hrvatskoj već i u EU zbog uvezenih jaja iz Poljske mogla bi dobiti i pravosudni epilog

Smrt petogodišnjaka iz Bregane koja je izazvala veliku uzbunu ne samo u Hrvastkoj već i u cijeloj Europskoj uniji zbog uvezenih jaja iz Poljske mogla bi dobiti i pravosudni epilog.

U RTL-u Danas je o detaljima ekskluzivno progovorila Dijana Kladar, odvjetnica oštećene obitelji koja se zarazila salmonelom i koja je izgubila sina.

Je li napokon gotova obdukcija petogodišnjeg dječaka i tko je kriv za njegovu smrt?

“Nažalost nije. Mi ne možemo kao stranka u postupku doći do obdukcijskog nalaza. Prema informacijama koje imamo, obdukcijski nalaz još nije napravljen iako je prošlo već mjesec dana. Cijela situacija s obzirom na komunikaciju koja nije baš najbolja s Kauflandom i mesnom industrijom braće Pivac kod mojih stranaka se pobuđuje, mislim ipak nepotrebno, sumnja u regularnost provođenja cijelog obdukcijskog postupka”.

Zašto to još nije gotovo? Zašto ne znamo cijelu istinu o tom slučaju koji je šokirao zemlju?

“Nama je to isto čudno. No, dobili smo informaciju da ne možemo saznati sadržaj tog nalaza jer ga moja stranka nije naručila. A moja stranka ga nije mogla naručiti jer je cijela obitelj bila u bolnici. Dakle, imamo situaciju da obitelj ne može doznati razloge smrti svog djeteta. Vjerujem da će se to promijeniti”.

Tko stopira cijeli taj proces?

“Teško mi je reći. Ja se nadam da nitko ne stopira i nadam se da će cijeli postupak biti u skladu sa zakonom te da neće biti potrebno da se u cijeli slučaj uključi DORH”.

Zaražena je salmonelom i obitelj – kako su oni?

“Obitelj se lagano oporavlja. U teškom su stanju jer se dogodila jedna teška situacija. Posebno je teško i zbog činjenice da imamo otežanu komunikaciju s eventualnim sudionicima cijelog postupka. Dakle, prodavateljima proizvoda s kojim su zaražene moje stranke – Kauflandom i mesnom industrijom braće Pivac”.

Zašto?

“Kaufland nam je dogovorio sastanak, no dan prije su otkazali. Novi termin nismo dobili. Mi ćemo o pravnoj odgovornosti razgovarati ili mirnim putem ili ćemo završiti na sudu. Ali, svakako postoji moralna i profesionalna odgovornost primiti te ljude, njihovog odvjetnika. Tu je trebalo biti brže reakcije. Pa možda i postaviti pitanje trebali pomoć obitelji koja se našla u takvoj situaciji”.

Koliko dugo namjeravati čekati obdukcijski nalaz?

“Nadam se da će nalaz biti gotov vrlo skoro”.

Što vam kažu nadležna ministarstva?

“Druge institucije nismo formalno angažirali. Namjeravamo se obratiti ministarstvima zdravstva i poljoprivrede i saznati kakve su oni informacije dobili od drugih zemalja”.

Ana Brdarić Boljat

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari