U manje od mjesec dana zaplijenjeno više od tone marihuane!

Photo: Ilustracija (Josip Regovic/PIXSELL)

Policija spriječila pokušaj krijumčarenja droge iz Srbije

 

Više u VIDEOPRILOGU IZNAD!

Još jedna velika zapljena droge. Tjedan dana nakon što je u Zagrebu otkrivena hladnjača sa 100 kilograma marihuane, policija je spriječila još jedan identičan pokušaj krijumčarenja droge iz Srbije.

Na graničnom prijelazu Tovarnik zaplijenili su 280 kilograma marihuane, koja je bila skrivena u krovu jedne hladnjače. Do ovog otkrića, došlo je zahvaljujući oštrom oku sumnjičavih carinika.

Kamion prepun sredstava za čišćenje toaleta trebao je biti savršeni paravan za transport 364 paketa marihuane. Zbog jakog mirisa kemikalija, srbijanski su krijumčari bili uvjereni da ih ne mogu razotkriti ni psi tragači. No, nisu računali na carinike kojima je kamion na prvi pogled bio sumnjiv.

„Djelatnici carine uočili su da se u određenim preinakama na krovu kamiona nalaze određeni sumnjivi predmeti. Zastali su sa svojim radom i mi smo odmah ishodili nalog za pretragu kamiona“, izjavio je Krešimir Hunjet, voditelj Odjela kriminaliteta PU vukovarsko-srijemske.

Čim je dobiven nalog otvoren je krov kamiona i u njemu je, uredno posloženo pronađeno gotovo 300 kilograma marihuane. Nakon ovog otkrića pobrinuli su se i za 25-ogodišnjeg vozača koji je predan Državnom odvjetništvu.

Iako su posljednja dva slučaja krijumčarenja droge na krovu kamiona u Hrvatskoj identična i počinitelji potječu iz iste države, slučaj u Tovarniku i onaj u Zagreb ipak nisu povezani.

No, svako razotkrivanje novi je udarac za krijumčare. U nešto manje od mjesec dana policija je otkrila 15-ak slučajeva krijumčarenja i pritom zaplijenila nešto više od tone marihuane koja se trebala prodavati po Hrvatskoj i Europi.
Matija Mlinarić

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari