BIVŠI ŠEF JANAFA

Zašto je ponovno priveden Kovačević? Sumnja se da je kao mito dobio dva stana na atraktivnim lokacijama u Zagrebu i Splitu

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Draganu Kovačeviću istražitelji cijeli dan pretresaju gotovo sve nekretnine i pokretnine

Nekad prvi čovjek Janafa od jutra je u rukama policije. Draganu Kovačeviću istražitelji cijeli dan pretresaju gotovo sve nekretnine i pokretnine. U društvu policije opet je posjetio i svoj Klub u Zagrebu, gdje se okupljala društvena i politička elita, piše Vijesti.hr

Pogledajte više u Videoprilogu:

Kovačevića USKOK ovaj put sumnjiči da je namještao poslove i to na način da je dobio dva luksuzna stana u Zagrebu i Splitu kako bi zauzvrat informatičke tvrtke dobile posao održavanja u Janafu!

Ponovno pretres Kluba u Slovenskoj

Bez lisičina, ali u pratnji policije, nešto prije 13 sati Dragan Kovačević dolazi u famozni klub u Slovenskoj 9. Na pretres prostora,  koji je služio kao ured i klub za druženje, ubrzo stiže i jedan od njegovih odvjetnika Tomislav Grahovac koji još nije znao za što se Kovačević tereti.

Stanari Slovenske nadaju se da će uhićenja u njihovu ulicu donijeti mir. “Bilo je i vrijeme. Godinama već gledamo tu ekipu koja se prešetava, vozi, čekaju tu ispred ulaza i tako”, kazao je stanar Slovenske ulice Nenad Baltić.

Pretres kluba trajao je gotovo tri sata. Sakrilo se sunce, a sakrio se i prilikom izlaska Dragan Kovačević ispod vunene kape. Odvjetnik sada s nešto više informacija o onom za što se tereti njegov klijent, a tereti se za primanje mita.

Kao mito dobio dva stana?

A to mito su, sumnja USKOK, dva stana. Jedan u Ban centru, u strogom središtu Zagreba. U tom je stanu Kovačević bio kad je prvi put uhićen. Policija sumnja da je, iako se i dalje u papirima vodio na tvrtku Cefis koja je dobila unosne poslove s Janafom, stan bio u stvarnom vlasništvu Dragana Kovačevića.

Drugi je u Splitu, na jednoj od najatraktivnijih lokacija u gradu pod Marjanom, na Žnjanu. Stan je, smatra USKOK, Kovačeviću kupila tvrtka MGS Grupa iz Kraljevice, a zauzvrat, također, dobila unosne ugovore. No, ovi stanovi nisu jedini – bivši šef Janafa samo u Zagrebu koristio je desetak stanova, a neki su i papirnato bili u njegovu vlasništvu. Kao i za vrijeme prvog uhićenja i sada Kovačević negira krivnju.

“Negira da bi počinio to kazneno djelo”

“On smatra da niti je mogao počiniti kazneno djelo kako mu se stavlja na teret samom poukom o pravima, a sigurno negira da bi počinio to kazneno djelo”, kazao je Tomislav Grahovac.

Za vrijeme pretresa Slovenske o nekadašnjem šefu Janafa oglasila se i Vlada. Ministar Malenica najavio je strožu kontrolu poslovanja državnih tvrtki, a novi zaplet u aferi Janaf zabrinuo je i premijera Plenkovića.

“Naravno da me zabrinjava, ali sve o tome hrvatskoj javnosti treba reći USKOK i DORH”, rekao je Plenković.

U USKOK-u upravo traju ispitivanja uhićenih. Osim Dragana Kovačica priveden je i Vlado Zorić, bivši šef sektora sigurnosti i zaštite u Janafu  te vlasnici tvrtki Cefis I MGS Kraljevica.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari