VIKEND NA PROMETNICAMA Dvije osobe smrtno stradale, dogodile su se 53 prometne nesreće

Foto. Ilustracija

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske dogodile su se 53 prometne nesreće u kojima su dvije osobe, nažalost, smrtno stradale, a pet osoba je teško i sedam lakše ozlijeđeno

U nesreći koja se dogodila u subotu, 5. kolovoza oko 20.15 sati na području Povila kod Novog Vinodolskog smrtno je stradao 46–godišnji hrvatski državljanin kada je upravljajući motociklom marke Kawasaki, bjelovarskih registarskih oznaka, sudario se s kamperom talijanskih registarskih oznaka. Za vrijeme očevida nesreće od 20.15 do 23.30 sati, dio prometnice D8 između Povila i Novog Vinodolskog je bio u prekidu te se promet odvijao alternativnim pravcima.

U Rijeci se u nedjelju, 6. kolovoza oko 3.40 sati dogodila nesreća u kojoj je smrtno stradao 23-godišnji vozač osobnog vozila (OVDJE). On je upravljajući vozilom marke Opel Corsa, riječkih registarskih oznaka, iz smjera Orehovice prema središtu Rijeke kroz ulicu Franje Račkog, pao u kanjon dubine 60-ak metara. U nesreći su teško ozlijeđena dvojica suputnika starosti 20 i 26 godina, dok je jedna osoba lakše ozlijeđena. Liječnička pomoć pružena im je u KBC Rijeka.

Iz prometnih prekršaja iz Policijske uprave primorsko-goranske izdvajaju 31-godišnjeg vozača osobnog vozila, inače hrvatskog državljanina, kojega je policija zatekla u subotu, 5. kolovoza, oko pola noći kod benzinske postaje u Ravnoj Gori gdje je upravljao vozilom marke VW Golf pri koncentraciji alkohola od 1,85 g/kg. Osim toga, utvrđeno je da je vozilom upravljao za vrijeme izrečene zaštitne mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije. Prilikom postupanja, 28-godišnji suputnik iz navedenog vozila je pod utjecajem alkohola od 1,93 g/kg narušavao javni red i mir te urinirao na neprimjerenom mjestu. Obojica spomenutih počinitelja privedena su u službene policijske prostorije.

Par sati prije na području Crikvenice priveden je 65-godišnji slovenski državljanin koji je pod utjecajem alkohola od 1,75 g/kg upravljao osobnim vozilom marke Mercedes, slovenskih registarskih oznaka, te prekoračio propisanu brzinu vožnje.

Istoga dana oko 9 sati privedeni su i na Krku zbog počinjenja prekršaja 25-godišnji državljanin Slovenije i 21-godišnji hrvatski državljanin. Policija ih je zatekla u mjestu Šilo u osobnom vozilu marke Mercedes, slovenskih registarskih oznaka, kojim je pod utjecajem alkohola od 1,95 g/kg upravljao 25-godišnji Slovenac, dok je 21-godišnji suputnik bio alkoholiziran u vrijednosti maligana 2,09 g/kg. Budući da su ometali postupanje i vrijeđali policijske službenike, privedeni su na istraživanje u policijske prostorije.

Što se tiče vožnje pod utjecajem alkohola, na području Fužina, Delnica i Lovrana zatečena su trojica vozača osobnih vozila koji su njima upravljali pri koncentraciji alkohola od 1,13, 1,21 te 1,55 g/kg.

Uz navedeno, u prometu su evidentirana i pet sudara s životinjama u kojima su sudjelovali vozači osobnih, teretnih vozila i kampera. Na području Jadranova, Krka, Prezida i Vrbovskog udarili su u srneću divljač, dok su na otoku Lošinju udarlili u dvije ovce.

Svi navedeni vozači zatečeni u počinjenju prometnih prekršaja, kažnjeni su prema odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

I ovom prilikom iz Policijske uprave primorsko-goranske pozivaju sve sudionike u prometu na dosljedno poštivanje prometnih propisa, s ciljem smanjenja broja nesreća i posebice stradalih, odnosno, ozlijeđenih osoba.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari