CRNI VIKEND

Vikend strave na hrvatskim cestama! U nedjelju čak pet mrtvih – 3 motociklista, biciklist i vozač quada

Ilustrativna fotografija: Zvonimir Barisin/PIXSELL

Hrvatsku su ovaj vikend obilježile teške prometne nesreće

Iza nas je crni vikend koji je odnio mnoge mlade živote, a ima i teško ozlijeđenih. Samo u nedjelju na cestama je poginulo pet ljudi: tri motociklista, jedan biciklist i jedan vozač quada, piše Danas.hr.

NEDJELJA

Quad sletio u šumi, poginula jedna osoba

U šumi iznad mjesta Kaptol u Požeško – slavonskoj županiji došlo je do slijetanja quada. U nesreći je poginula mladić (22).

Motociklist poginuo na Jadranskoj magistrali

U prometnoj nesreći u nedjelju poslijepodne na Jadranskoj magistrali, između Novog Vinodolskog i Senja, u mjestu Sibinj poginuo je motociklist, strani državljanin. Sudario se s automobilom te je poginuo na licu mjesta.

Sletio s ceste u Bedekovčini i poginuo

Mladić (24) poginuo je u nedjelju oko 13 sati sletjevši motociklom s ceste u mjestu Bedekovčina u Zagorju.

Na Sljemenskoj cesti kod Kraljičina zdenca stradao biciklist

Biciklist (18) poginuo je u nedjelju popodne u zavoju na Prilazu Kraljičinu zdencu zbog prebrze vožnje. Nesreća se dogodila oko 13,10 sati kada je mladić na biciklu marke Focus, na području između Lugarove kuće i Kraljičina zdenca, prevelikom brzinom ušao u desni zavoj.

Nakon kočenja u zavoju biciklom je naletio na rubni kamen, izgubio nadzor i u padu naletio na zaštitnu ogradu.

Teška nesreća na A3: Motociklist udario u odbojnu ogradu i poginuo

U nedjelju ujutro na autocesti A3 poginuo je motociklist. Nesreća se dogodila oko 5.30 sati kod Starog Petrovog Sela. Policija je izvijestila da je riječ o 64-godišnjem Nijemcu.

Motociklist je vozio u smjeru zapada kada je izgubio nadzor nad motociklom i pao na kolnik, da bi potom udario u središnju odbojnu ogradu.

SUBOTA

Užas u Istri: Teško ozlijeđeni maloljetni biciklist i pješak

U prometnim nesrećama koje su se u subotu dogodile u Puli i Umagu teško su ozlijeđeni maloljetni biciklist i pješak, pa je istarska policija pozvala sve sudionike u prometu da vode računa o svojoj sigurnosti i poštuju prometne propise.

Maloljetnik je u Puli, upravljajuću oko 18 sati biciklom nogostupom Ceste prekomorskih brigada bez uporabe zaštitne kacige i na mjestu gdje ne postoji biciklistička staza, izgubio nadzor nad biciklom i u padu zadobio teške tjelesne ozljede te je prevezen u pulsku Opću bolnicu.

Umaška policija je pak evidentirala prometnu nesreću u kojoj je maloljetnik zadobio teške ozljede dok je nepropisno prelazio kolnik. Trčeći preko kolnika Obale Josipa Broza Tita na mjestu gdje nema obilježenog pješačkog prijelaza, došlo je do sudara s automobilom pulskih registracijskih oznaka kojim je upravljala 31-godišnjakinja te je maloljetnik zadobio teže ozljede.

PETAK

Manji avion promašio pistu na Hvaru i pokosio njemačke turiste

Na otoku Hvaru u petak 31. svibnja oko 14.15 sati srušio se manji avion i pokosio njemačke turistice koje su bile na biciklima. Nesreća se dogodila u Starom Gradu u blizini aerodroma tijekom slijetanja. Utvrđeno je kako je zrakoplovom upravljao 68-godišnji državljanin Francuske, dok se kao putnica u zrakoplovu nalazila 64-godišnja državljanka Francuske. U događaju su ozlijeđene 52-godišnjakinja, 62-godišnjakinja i 47-godišnjakinja, sve tri državljanke Njemačke, a koje su se kretale nerazvrstanom makadamskom cestom uz aerodrom na koju je pao zrakoplov.

Autom se zabio u kamion: Dvije osobe poginule, a dijete teško ozlijeđeno

U petak oko 15 sati, na sjevernoj kolničkoj traki autocesti A3 Bregana-Zagreb-Lipovac, između čvora Okučani i Novska, dvije osobe smrtno su stradale u prometnoj nesreći, dok je jedna osoba teže ozlijeđena. Do nesreće je došlo kada je 24-godišnjak upravljajući automobilom novogradiških oznaka u smjeru Novske, udario u stražnju stranu kamiona bosanskohercegovačkih nacionalnih oznaka koji se kretao ispred njega u istome smjeru.

Na mjestu događaja vozač i 20-godišnja putnica iz automobila (oboje hrvatski državljani) su smrtno stradali dok je dijete teže ozlijeđeno, piše Danas.hr.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari