VIKEND-VESELJE NA CESTAMA: Potpuno pijan vozio središtem Rijeke iako mu je vozačka dozvola trajno oduzeta!

Foto: Ilustracija

Za vrijeme proteklog vikenda, na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske zabilježena su 411 prekršaja u prometu

Tako su 131 počinjena prekršaja zabilježena u kategoriji prekoračenja brzine, 69 prekršaja je evidentirano u vožnji bez sigurnosnog pojasa te 28 prekršaja u kategoriji vožnje u alkoholiziranom stanju.

Najveće prekoračenje brzine registrirano je jučer oko 11.30 sati na autocesti A6 (Rijeka-Zagreb) kod mjesta Zečeve Drage gdje je ograničenje brzine 110 km/h. Na tom mjestu osobno vozilo marke „BMW“ , zagrebačkih registracijskih oznaka, kretalo se brzinom od 191 km/h.

Iz kategorije vožnje pod utjecajem alkohola izdvajamo 47-godišnjeg vozača osobnog vozila marke „Renault“ kojega je policija zatekla u subotu, oko 11 sati u središtu Rijeke, u Zadarskoj ulici, kako upravlja vozilom pri koncentraciji alkohola od 2,81 g/kg. Uz to, vozilom je upravljao bez vozačke dozvole koja mu je trajno oduzeta još 2005. godine. Zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, kao i bez vozačke dozvole, prekršajno je prijavljen u skladu sa Zakonom o sigurnosti cestovnog prometa.

Dogodilo se i 16 nesreća u kojima su dvije osobe teže, a jedna je lakše ozlijeđena.

Iz Policijske uprave primorsko-goranske i ovom prilikom pozivaju sve vozače u prometu da se pridržavaju propisa u prometu kako bi se smanjio broj nesreća i ozlijeđenih te općenito u cilju veće sigurnosti svih sudionika u prometu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari