CAK 2,5 PROMILA

VIŠKOVO Mrtav pijan (49) teretnim vozilom riječkih tablica udario u vozilo pa u betonski zid

Ilustracija: Pixsell

Na prometnicama na području Policijske uprave primorsko-goranske proteklog tjedna dogodilo se 70  prometnih nesreća, od kojih šest težih, a 64 lakše nesreće.

U ovim prometnim nesrećama šest je osoba teže, a sedam ih je lakše ozlijeđeno. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 338.694 kuna.

U prometnim nesrećama sudjelovao je jedan pješak, 16 stranih državljanina, ali i sedam alkoholiziranih vozača.

VIDEO DANA:

Najveća koncentracija alkohola od 2,50 g/kg izmjerena je 49-godišnjem vozaču teretnog vozila marke Mercedes, riječkih registracijskih oznaka. Spomenuti vozač je 14. travnja oko 18.40 sati na području Viškova prouzročio prometnu nesreću s materijalnom štetom, udarivši u osobno vozilo koje se kretalo iz suprotnog smjera, a zatim svojim vozilom i u obližnji betonski zid.

Zbog  prekršaja iz domene  Zakona o sigurnosti prometa na cestama, protiv 49-godišnjeg vozača podnijet je optužni prijedlog.

Ukupno je alkotestiran 231 vozača, od kojih je kod njih 33 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg, dva vozača su bila s koncentracijom alkohola do 0,50 g/kg (mladi profesionalni vozači), a jedan je odbio provjeru alkoholiziranosti.

Najviše alkoholiziranih vozača, njih 24 je bilo u dobi iznad 35. godine života, devet ih je bilo u dobi između 25. i 35. godina, a tri u dobi od 18. do 25. godina života.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari