VIŠKOVO POLIGON?!

VIŠKOVO Pijana vožnja stajat će ga najmanje 15.000 kuna! S dva promila, ali bez osobne i vozačke

Foto: Riportal

Postaja prometne policije Rijeka evidentirala je tijekom vikenda najveću brzinu, ali i najveću izmjerenu koncentraciju alkohola – u Viškovu

Od 28 alkotestiranih vozača, najveća koncentracija od 2,09 g/kg izmjerena je 31-godišnjem hrvatskom državljaninu. Policija ga je jučer, 10. svibnja oko 1.45 sati, zatekla na području Viškova gdje je upravljao vozilom marke Volkswagen, riječkih registarskih oznaka, bez vozačke dozvole, odnosno prije stjecanja prava na upravljanje vozilom B kategorije, kao i bez osobne iskaznice.

Kako ne bi nastavio činjenje prekršaja, priveden je u službene policijske prostorije gdje je utvrđeno da nema ni regulirano boravište. Po završetku postupanja prijavljen je nadležnom Prekršajnom Odjelu Općinskog suda u skladu sa Zakonom o sigurnosti prometa na cestama, te po Zakonu o osobnoj iskaznici i Zakonu o boravištu. Zbog počinjenih prekršaja u prometa predložena mu je novčana sankcija od najmanje 15 000 kuna i izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom B kategorije kada se za isto steknu uvjeti.

Što se tiče ostalih koncentracija, četvero vozača je bilo s koncentracijom alkohola između 0,51 do 1,00 g/kg, kao i od 1,01 do 1,50 g/kg te dvoje iznad 1,51 g/kg, a jedan je u skupini do 0,51g/kg ( mladi, profesionalni vozači).

Na području Viškova evidentirana je i najveća brzina u prometu. U petak, 8. svibnja oko 23.25 sati osobno vozilo marke Peugeot, riječkih registarskih oznaka, kretalo se brzinom 158 km/h na mjestu gdje je ograničenje brzine na 50 km/h.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari