POZIV NA OPREZ

U prometnoj nesreći teže ozlijeđena dva riječka biciklista!

Ilustracija: Riportal

Tijekom vikenda u četiri prometne nesreće teže su ozlijeđena dva biciklista i jedan motociklist, dok je treći biciklist lakše ozlijeđen

Prošlog vikenda na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske policija je pojačano nadzirala promet, a u cilju sprječavanja prometnih nesreća te poglavito stradalih i ozlijeđenih sudionika u njima.

Tako su nadzirane kategorije vožnje pod utjecajem alkohola, nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja vozila, zatim nekorištenja sigurnosnog pojasa, nepropisne uporabe mobitela te ostali prekršaji kojima se ugrožava sigurnost prometa na cestama.

U spomenutom razdoblju evidentirano je ukupno 128 prometnih prekršaja. Od toga su evidentirana 40 prekršaja prekoračenja brzine, zatim 13 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa u vožnji, 11 prekršaja vozača zatečenih u vožnji pod utjecajem alkohola, a zabilježeno je i osam prekršaja vožnje prije stjecanja prava na upravljanje vozilom te pet prekršaja nepravilno korištenja mobitela u vožnji, kao i pet prekršaja vožnje s neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom.

Inače, za vikend se dogodila 21 prometna nesreća u kojima su četiri osobe teško, a tri lakše ozlijeđeno.

U četiri prometne nesreće teže su ozlijeđena dva biciklista i jedan motociklist, dok je treći biciklist lakše ozlijeđen. Riječkim biciklistima pomoć je pružena u KBC Rijeka, gdje su im utvrđene teške ozljede.

S ciljem ostvarenja veće sigurnosti u prometu i ovom prilikom pozivamo sve sudionike, poglavito motocikliste i vozače osobnih vozila, na veći oprez te dosljedno poštivanje svih prometnih propisa i pravila.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari