VJEŠTAČENJE U TIJEKU Stravični zadnji trenuci malenog Denisa: Chiara ga davila rukama preko jastuka

Toksikološko vještačenje krvi i analiza sadržaja želuca pokazat će je li Chiara Pašić sinu Denisu prije ubojstva dala alkohol ili tablete

Osim krvi, istražitelji su uzeli sav želučani sadržaj kako bi se utvrdilo što je Denis tog dana jeo i pio te određene mikrotragove s ruku dječaka, koji bi mogli otkriti je li se dječak borio za život prilikom davljenja, piše 24 sata.

Svi tragovi istražitelji su poslali u Centar za forenzična vještačenja Ivan Vučetić u Zagrebu, a toksikološka vještačenja znaju trajati od nekoliko pa do 15 dana. Nakon što dođu rezultati, istražitelji će znati je li majka prije ubojstva dijete drogirala tabletama ili mu dala alkohol.

Chiaru, koju sumnjiče za ubojstvo, zbog psihičkih problema prebacili su u Zatvorsku bolnicu u Zagrebu još prošle srijede. Sudac istrage Županijskog suda u Puli nakon toga joj je odredio jednomjesečni istražni zatvor. (OVDJE)

U pulskom zatvoru pregledao ju je zatvorski liječnik te nije uspio uspostaviti nikakav suvisli kontakt, zbog čega je istog dana od suca istrage zatražio da je prebace u bolnicu. Istražitelji vjeruju da je majka Denisa ubila prošlog utorka u krevetu u spavaćoj sobi u stanu u Puli.

Kako doznaje 24 sata dječaka je davila rukama kroz jastuk, a nakon što se uvjerila da je mrtav, uz pomoć maloljetnice umotala ga je u dekicu. Nakon toga su tijelo stavile su na dječja kolica i odvezle ga do obale u uvali Mandrač. Chiara i pomagačica ušle su u more s dječakovim tijelom te ga ostavile nekoliko metara od obale. Na povratku su se riješile kolica i dekice, koju su odbacile unutar napuštene vojarne.