NIJE PRIJAVILA NI STEČAJ TVRTKE

Vlasnica (46) tvrtke u Viškovu oštetila državni proračun za čak 105.000 eura

Foto: Unsplash

Policijski službenici Službe gospodarskog kriminaliteta i korupcije Policijske uprave primorsko-goranske proveli su kriminalističko istraživanje nad 46-godišnjom hrvatskom državljankom

“Policija je sumnjiči da je kao odgovorna osoba tvrtke sa sjedištem na području Viškova tijekom 2015. godine za veći broj radnika, izaslanih na rad u zemlji i inozemstvu, krivotvorila putne naloge te im isplaćivala dio plaće na koji nije obračunavala obvezni porez i prirez na dohodak od nesamostalnog rada”, izvijestila je Policijska uprava primorsko-goranska.

“Nadalje, nakon što proglašena poreznim jamcem za neplaćene obveze tvrtke, a kako bi izbjegla upis založnog prava i ovrhu na nekretnini u svom vlasništvu, darovala ju je drugoj osobi.”, dodali su iz policije.

Osim toga, u zakonskom roku nije prijavila ni stečaj tvrtke.

Prethodno opisanim protupravnim radnjama oštetila je Državni proračun RH za oko 105.000 eura.

Po završetku kriminalističkog istraživanja kazneno je prijavljena nadležnom državnom odvjetništvu za kaznena djela utaja poreza ili carine, krivotvorenje službene ili poslovne isprave, pogodovanje vjerovnika i povreda prava u slučaju gubitka prezaduženosti ili nesposobnosti za plaćanje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari