POLICIJA PROVODILA NADZOR

​U prometnoj akciji evidentirana 449 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa

Foto: Hrvoje Skočić/ Riportal

Pozivamo sve vozače i putnike na obvezno korištenje sigurnosnog pojasa u vožnji vozilima koja u sjedalima imaju tvornički ugrađen sigurnosni pojas, izvijestila je policija.

Proteklog mjeseca ožujka policijski službenici su u prometu između ostalih akcija i pojačano nadzirali korištenje sigurnosnog pojasa u vožnji. U tom razdoblju evidentirano je ukupno 449 prekršaja vozača i putnika koji u vožnji nisu koristili obvezni sigurnosni pojas.

Od tog broja 409 prekršaja se odnosi na vozače i to 304 osobnih vozila i 105 teretnih vozila, dok je u osobnim vozilima evidentirano i 30, a u teretnim vozilima 10 prekršaja putnika.

Tijekom mjesečne akcije kontrolirano je 1704 vozača, od kojih su 1402 vozača osobnih vozila, 274 vozača teretnih vozila, 27 vozača autobusa te jedan vozač ostalih vozila. Uz to je kontrolirano 416 putnika u osobnim vozilima, 100 putnika u autobusima te njih 44 u teretnim vozilima.

Također je na prednjim sjedalima osobnih vozila kontrolirano 19-ero djece, od kojih je troje u sjedalici, kao i dijete u teretnom vozilu, dok je na stražnjim sjedalima osobnih vozila kontrolirano 76-ero djece, od kojih 42 u sjedalici/postolju.

S ciljem smanjenja broja stradalih i ozlijeđenih osoba te većeg stupnja sigurnosti u prometu, policija će i u idućim mjesecima provoditi ovakve ciljane preventivno-represivne aktivnosti. Pozivamo i nadalje sve vozače i putnike na odgovorno ponašanje te obvezno korištenje sigurnosnog pojasa u vožnji vozilima koja u sjedalima imaju tvornički ugrađen sigurnosni pojas.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari