VLASNICI U ŠOKU: Netko psima ostavlja hranu napunjenu čavlima, jedan pas otrovan cijanidom!

Nakon niza slučajeva u kojima su Splićani u parkovima nalazili hranu napunjenu čavlima, žicama i smrvljenim staklom postavljenu kao mamac njihovim ljubimcima, prije nekoliko dana jedan pas preminuo je od trovanja

Mnogi Splićani ovih dana strogo kontroliraju svoje kućne ljubimce, a razlog su učestala trovanja pasa u splitskim parkovima.

“Vlasnicima pasa bi preporučio da ga drže u svojoj blizini, da ga drže na oku i da ga ne puštaju svugdje”, kaže Splićanin Jure Kovačić.

Još uvijek nepoznati počinitelji postavljanjem otrovnih mamaca utjerali su strah u građane.

Veliki komadi mesa u kojima su čavli, proteklih mjeseci nađeni su na mjestima gdje se šeću psi. Ono što psu izgleda kao slasna delikatesa krije opasnu zamku. Posljednji slučaj je još brutalniji. Njemački ovčar Loto otrovan je cijanidom.

“Nakon konzumacije cijanida prvi simptomi nastaju već u roku 15-20 minuta, a smrt nažalost nastupa već u roku od dva sata. Radi se o velikoj agoniji i nažalost letalni ishod je vrlo čest”, objašnjava veterinarka Tanja Perčić.

Policija reagira samo po prijavi, ali počinitelji se rijetko otkriju.

“Istrage su uvijek završavale neuspjehom, što je dosta frustrirajuće za vlasnika i za onoga kome je kućni ljubimac stradao. A s druge strane, to daje krila onima koji to rade”, kaže Zdenka Filipović iz Zaklade za zaštitu kućnih ljubimaca.

A oni tako ugrožavaju ne samo kućne ljubimce, nego i djecu. I svojim ponašanjem potvrđuju staru izreku da onaj tko ne voli pse, ne voli ni ljude.

Ilija Radić

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari