VOZAČA IZVLAČILI DVA SATA: Stijena teška nekoliko desetaka tona pala na automobil kod Trbovlja

Vatrogasci i spasilačke službe suvozačicu su ubrzo uspjeli izvući iz vozila i odvesti ju u bolnicu. Izvlačenje ranjenog vozača, ukliještenog u vozilu, trajalo više od dva sata

Dvije osobe ozlijeđene su u slovenskom gradu Trbovlju u subotu ujutro kada je na njihov automobil koji se kretao lokalnom cestom u blizini cementare Lafarge pala stijena teška više desetaka tona.

Vatrogasci i spasilačke službe suvozačicu su ubrzo uspjeli izvući iz vozila i odvesti ju u bolnicu. Izvlačenje ranjenog vozača, ukliještenog u vozilu, trajalo više od dva sata, nakon čega je i on predan liječnicima. Stanje ozlijeđenih nije za sada poznato.

Cesta će ostati zatvorena nekoliko dana jer je oštećena u padu oko 100 prostornih metara kamenja i zemlje.

Zbog odrona zemlje na drugom mjestu u istom gradu u subotu su oštećene vodovodne i električne instalacije, pa je jedan dio naselja ostao bez vode i električne struje.

Prema podacima slovenskog geološkog zavoda, četvrtina površine Slovenije nalazi se u zonama u kojima je mogućnost odrona zemlje na kuće i prometnice vrlo velika, a skoro svake godine bude i smrtnih slučajeva.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari