VOZAČ IZ NOĆNE MORE Na Kastvu mrtav pijan usred dana bez vozačke prouzročio nesreću neregistrirnim mopedom

Proteklog tjedna na području Policijske uprave primorsko-goranske dogodile su se 84 prometne nesreće, od kojih je pet bilo težih, a 79 lakših

U prometnim nesrećama jedna je osoba smrtno stradala, šest je osoba teže, a 20 ih je lakše ozlijeđeno. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 1.126.300 kuna.

U prometnim nesrećama sudjelovala su tri pješaka, 13 stranih državljana, ali i 12 alkoholiziranih vozača.

Alkotestirano je 511 vozača, od kojih je kod njih 48 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg, kod dva vozača do 0,50 g/kg, a četiri vozača su odbila provjeru alkoholiziranosti.

Od alkoholiziranih vozača najviše, njih 34 ih je bilo u dobi iznad 35. godine života, 11 ih je bilo u dobi između 18. i 25. godine života, a devet u dobi između 25. i 35. godine života.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 3,25 g/kg izmjerena je 8. lipnja oko 17 sati 40-godišnjem vozaču, koji je upravljao mopedom marke Keeway, riječkih registracijskih oznaka. Ovaj vozač je na području Kastva izazvao prometnu nesreću u kojoj je udario u vozilo iz suprotnog smjera. Ozlijeđenih osoba nije bilo, a policija je utvrdila kako je mopedom upravljao prije stjecanja prava na upravljanje i nakon što je mopedu istekla registracija.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari