TRAGEDIJA Mlada profesorica poginula na aeromitingu u Puli: nije joj se otvorio ni glavni ni pomoćni padobran

Foto: Ilustracija

Puljanka je skočili s visine od 4000 metara s još šestero padobranaca, a do 1000 metara visine spuštali su se slobodnim padom

Mlada profesorica Marina Matić poginula je u nedjelju oko podne u Puli u tragičnoj nesreći na sportskom aerodromu Bovec u Sloveniji pri skoku s padobranom, piše Jutarnji.hr.

34-godišnja profesorica biologije i prirode u talijanskoj Osnovnoj školi Giuseppina Martinuzzi u Puli je sudjelovala na aeromitingu, no kako je izvijestila slovenska policija, pri skoku joj se nije otvorio ni glavni ni pomoćni padobran.

Nakon što se na visini od 1000 metara nije otvorio glavni padobran modela Winx 150, ona ga je odbacila, a na 800 metara visine aktivirao se mehanizam za otvaranje rezervnog padobrana. Kako je navela policija, platneno uže koje povezuje padobran i slobodnu vrećicu u kojoj je u ruksaku spremljen pomoćni padobran omotalo joj se oko tijela, pa se rezervni padobran nije mogao izvući iz ruksaka.

Puljanka je skočili s visine od 4000 metara s još šestero padobranaca, a do 1000 metara visine spuštali su se slobodnim padom. Svima su se padobrani otvorili osim Marini.

Slovenska policija tvrdi kako u ovom incidentu nisu zabilježeni elementi kaznenog djela, a njezini kolege tvrde da se Marina dobro poznavala u padobranstvo i kako je ovo što joj se dogodilo ogromna tragedija, piše Jutarnji.hr.
Vijesti.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views