UŽASNA NESREĆA

Vozač koji je oborio pješake na mostu ujedno je, nažalost, i alkoholni rekorder tjedna na županijskim prometnicama

Ilustracija/Pixsell

U 76 prometnih nesreća koje su se dogodile u prošlom tjednu dvije osobe su smrtno stradale, osam ih je teže, a 16 je osoba lakše ozlijeđeno, izvijestila je policija.

Prošlog tjedna na prometnicama područja u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se 76 prometnih nesreća, od kojih su osam teže, a 68 lakše nesreće. U ovim nesrećama su dvije osobe smrtno stradale, osam osoba je teže, a 16 ih je lakše ozlijeđeno. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 142.595 eura.

Uz 22 strana državljanina, u prometnim nesrećama je sudjelovalo i pet pješaka, kao i sedam alkoholiziranih vozača. Ukupno je alkotestirano 205 vozača, od kojih je kod njih 15 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg.

Najviše alkoholiziranih vozača, njih devet, je bilo u dobi iznad 35. godine života, a po tri vozača su u kategoriji između 25. do 35. godina života, kao i između 18. i 25. godina života .

Najveća koncentracija alkohola od 2,11 promila izmjerena je u subotu, 1. srpnja, 53-godišnjem hrvatskom državljaninu na području Broda na Kupi.

Riječ je o vozaču koji je pri utjecaju alkohola oko 18.15 sati izazvao prometnu nesreću upravljajući osobnim vozilom, delničkih registarskih oznaka, iz smjera Slovenije prema Brodu na Kupi te je na mostu iznad rijeke Kupe vozilom oborio dvoje pješaka i bez zaustavljanja napustio mjesto prometne nesreće. Ozlijeđeni pješaci su radi pružanja liječničke pomoći prevezeni u KBC Rijeka gdje je 52-godišnji hrvatski državljanin i preminuo.

Vozač koji je napustio mjesto prometne nesreće oko 19 sati je priveden u službene prostorije na kriminalističko istraživanje i po završetku je protiv njega podnesena kaznena prijava za izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu mjerodavnom državnom odvjetništvu te je i predan pritvorskom nadzorniku.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari