EVO KOLIKO ĆE GA KOŠTATI

Vozio Krkom s više od 2 promila i bez vozačke. Oglušio se na zvučne i svjetlosne signale policije

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL/ Ilustracija

Proteklog tjedna dogodilo se 55 prometnih nesreća, u kojima je šest osoba lakše ozlijeđeno, izvijestila je policija.

Na prometnicama na području Policijske uprave primorsko-goranske proteklog tjedna dogodilo se 55 prometnih nesreća, u kojima je šest osoba lakše ozlijeđeno. Materijalna šteta procjenjuje se na 74.650 eura.
U prometnim nesrećama sudjelovalo je jedan strani državljanin i jedan pješak te šest alkoholiziranih vozača.

Ukupno je alkotestirano 275 vozača, od kojih je kod njih 27 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg, a kod jednog do 0,50 g/kg. Najviše alkoholiziranih vozača, njih 17 je bilo u dobi iznad 35. godine života, šest ih je bilo u dobi između 18. i 24. godine, a pet u dobi između 25. i 35. godina.

Najveća koncentracija alkohola od 2,09 g/kg izmjerena je 27. siječnja oko 22.50 sati na području otoka Krka, gdje je policija, nakon što se oglušio na njihove zvučne i svjetlosne znakove, zaustavila 48-godišnjeg vozača osobnog vozila vinkovačkih registracijskih oznaka.

Spomenuti vozač je, radi opasnosti da će nastaviti s ugrožavanjem sigurnosti prometa na cestama, zadržan u službenim prostorijama policije do prestanka djelovanja alkohola.

Zbog počinjenja nekoliko prekršaja iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama (vožnje pod utjecajem alkohola, nepoštivanja znaka ovlaštene osobe, sa sobom nije imao vozačku dozvolu), prekršajno je prijavljen nadležnom općinskom sudu. Policija sudu predlaže da 48-godišnjaku izrekne novčanu kaznu u ukupnom iznosu od 1.740 eura i zaštitnu mjere zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije na rok od 12 mjeseci.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari