ZADOBILA TEŠKE TJELESNE OZLIJEDE

Policija objavila detalje jučerašnje nesreće kod ‘Zajca’: Evo što su točno napravili vozač autobusa a što pješakinja

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

Pješakinja je prevezena u KBC Rijeka gdje je utvrđeno da je zadobila teške tjelesne ozljede, izvijestila je policija

U jučerašnjoj prometnoj nesreći koja se dogodila oko 9 sati u Rijeci, na raskrižju ulica Ivana Zajca i Veslarske, teško je ozlijeđena 76-godišnja pješakinja.

Policija je na mjestu prometne nesreće provela očevid kojim je utvrđeno da je stradala pješakinja prelazila kolnik na znak crvenog svjetla za pješake, nekoliko metara izvan obilježenog pješačkog prijelaza, kada ju je udario i na kolnik oborio autobus gradskog prijevoznika kojim je upravljao 36-godišnji vozač.

Također je utvrđeno da je autobus, koji se prethodno kretao Veslarskom ulicom, ušao u raskrižje na znak zelenog svjetla za svoj smjer kretanja, zaustavivši se na obilježenom pješačkom prijelazu zbog propuštanja pješaka. Nakon što je nastavio kretanje došlo je do prometne nesreće i stradavanja pješakinje.

Radi pružanja liječničke pomoći pješakinja je prevezena u KBC Rijeka gdje je utvrđeno da je zadobila teške tjelesne ozljede.

U cilju prevencije stradavanja u prometu, prvenstveno pješaka, ali i drugih sudionika, apeliramo i savjetujemo strogo poštivanje postavljene prometne signalizacije, prijelaz kolnika na znak zelenog svjetla za pješake, obavezno korištenje obilježenog pješačkog prijelaza kao i pothodnika na svim mjestima gdje postoje, kažu iz policije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari