JOŠ JE DOBRO I PROŠLO...

Vozio pijan Crikvenicom; Toliko se napio da je zaboravio upaliti svijetla na autu i zavezati se

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Proteklog vikenda na području u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske proveden je pojačan nadzor u prometu te su pri tome evidentirana 231 prometni prekršaj.

Što se tiče zatečenih vozača pod utjecajem alkohola, između 112 alkotestiranih vozača, 15 ih je bilo pod utjecajem alkohola, a  najveća koncentracija od 2,17 g/kg evidentirana je u Crikvenici, 48-godišnjem hrvatskom državljaninu.

Riječ je o vozaču kojega su policijski službenici zaustavili noćas, 1. kolovoza oko 1.20 sati, u ulici Kralja Tomislava, gdje je pri utjecaju alkohola upravljao osobnim vozilom marke VW Golf, riječkih registracijskih oznaka. Osim toga, nije imao upalljena svjetla na vozilu, a nije koristio ni sigurnosni pojas. Odmah je izdvojen iz prometa te je završetkom postupanja protiv njega podnesen optužni prijedlog. Zbog počinjenih prekršaja predložena mu je novčana kazna od 11 500 kuna i izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od šest mjeseci.

Ostale koncentracije alkohola su u rasponu od 0,51 do 1,0 g/kg zabilježene kod šest vozača, pet je vozača evidentirano s koncentracijom između 1,01 do 1,50 g/kg, dok je po dvoje bilo s 1,51 g/kg i više alkohola, kao i isti broj vozača s koncentracijom do 0,50g/kg.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari