VELIKA VRIJEDNOST PLOVILA

ZA NE POVJEROVATI! Muškarac otplovio s riječkog lukobrana u tuđem brodu. Stigao do Cresa, usput bacao opremu…

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Policija 38-godišnjaka sumnjiči da je u Rijeci otuđio ribarski brod u vrijednosti oko 300.000 kuna i s njime otplovio, a na štetu 62-godišnjeg hrvatskog državljanina, priopćila nam je policija

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika I. policijske postaje Rijeka kazneno je prijavljen 38-godišnji hrvatski državljanin pod sumnjom u počinjenje krađe.

Riječ je o osobi koja je prije par dana, između 26. i 28. lipnja, na riječkom lukobranu, s namjerom ostvarenja protupravne imovinske koristi, otuđio i otplovio s ribarskim brodom, tzv. „koćom”,  marke „Calafuria“ u vlasništvu 62-godišnjeg hrvatskog državljanina.

VIDEO DANA:

Tijekom kriminalističkog istraživanja spomenuto plovilo i počinitelja je jučer pronašla posada policijskog broda Postaje pomorske i aerodromske policije Rijeka na moru u blizini mjesta Beli na otoku Cresu. Počinitelj je priveden na kriminalističko istraživanje, a brod je dotegljen u luku Malinska na otoku Krku te će biti vraćen vlasniku.

Istraživanjem je također utvrđeno kako je 38-godišnjak s broda bacio deset oznaka kojima se na moru označava postavljena mreža stajačica. Ukupna materijalna šteta se procjenjuje na oko 330 000 kuna.

Zbog osnovane sumnje u počinjenje navedenog kaznenog djela krađe, osumnjičeni 38-godišnjak je uz kaznenu prijavu mjerodavnom državnom odvjetništvu predan pritvorskom nadzorniku.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari