U AUTU MAĐARSKIH TABLICA

Za nesreću na A1 u kojoj je poginuo par iz Rijeke prijavljen Moldavac. U prtljažniku vozio migrante

Foto. RTL

Sumnja se da je osumnjičeni Moldavac ilegalno prevozio migrante za novac u osobnom automobilu mađarskih tablica. U autu koje može primiti vozača i još četiri putnika vozio je ukupno 11 ilegalnih migranata – njih 10 iz Egipta i jednog iz Sirije pri čemu su neki bili u prtljažniku

Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu je zaprimilo kaznenu prijavu karlovačke policije protiv Moldavca (30) zbog izazivanja prometne nesreće na autocesti A1 kod Netretića 6. siječnja u kojoj su poginule tri osobe, a 12 ih je ozlijeđeno.

Podsjetimo, među ozlijeđenima je i maloljetnik iz Rijeke čiji su roditelji poginuli u prometnoj nesreći, a život je izgubio i jedan migrant.

Naime, sumnja se da je osumnjičeni Moldavac ilegalno prevozio migrante za novac u osobnom automobilu mađarskih tablica. U autu koje može primiti vozača i još četiri putnika vozio je ukupno 11 ilegalnih migranata – njih 10 iz Egipta i jednog iz Sirije pri čemu su neki bili u prtljažniku.

Prebrzo je vozio prema sjeveru, a onda skrenuo udesno, prešao na zaustavnu traku i desnom bočnom stranom udario u zaštitnu metalnu ogradu uz jugoistočni dio autoceste. Zatim je prešao pojas s dvostrukom metalnom ogradom i završio na suprotnoj traci autoceste i udario u prednji dio automobila hrvatskih registracija kojim su Riječani putovali doma.

Moldavac je ranije tvrdio da je bio suvozač, a prema onome što su ispričali liječnici rekao je da ima 25 godina, a za ostale strance e procijenilo da su maloljetni. Nakon liječenja u Karlovcu prebačen je u Zagreb.

Županijski državni odvjetnici u Karlovcu su tražili da se Moldavcu odredi istražni zatvor zbog opasnosti od bijega i opasnosti da bi mogao ponoviti kazneno djelo. Sudac je djelomično prihvatio prijedlog i odredio mu istražni zatvor zbog okolnosti koje upućuju na opasnost od bijega, piše Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari