ZABIO SE U POLICIJU (2) Srodnica: “Bacili su ga na tlo”; Policija: “Nije imao primjedbi na policijsko postupanje”

Ilustracija: Riportal

U petak navečer 56-godišnji muškarac zaustavljen je u prometu na području Belvedera a onda je oštetio policijsko vozilo. U međuvremenu se na društvenim mrežama i pismom našoj redakciji oglasila bliska srodnica prekršajno i kazneno prijavljenog muškarca s tvrdnjama o neovlaštenom uporabi policijskih sredstava prisile

Nigdje ne piše kako se policija odnosila prema njemu… bacili su ga na tlo, vezali lisicama i držali tako dok nije došla interventna policija. Ponašali su se prema njemu kao prema zadnjem kriminalcu…. Da, čovjek je kriv jer je vozio pijan, a zašto je puk`o?Puko je s razlogom…znali bi da s njegovom mirovinom morate izgurati cijeli mjesec … a ovo kako su postupali s njim je dno dna, čovjeka koji je invalid držati na podu a on im govori “makni mi koljeno s leđa”…. Samota jedna...”, oglasila se mlada Riječanka pismom našoj redakciji povodom događaja koji se zbio u petak navečer na području Belvedera.

Kako smo već izvijstili OVDJE, Policijski službenici I. policijske postaje Rijeka proveli su kriminalističko istraživanje nad 56-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo oštećenje tuđe stvari.

Naime, osumnjičenoga je 22. veljače oko 21.45 sati na području Belvedera u Rijeci zaustavila auto ophodnja Postaje prometne policije Rijeka, kojom prilikom je utvrđeno kako osobnim vozilom marke Fiat, riječkih registracijskih oznaka upravlja s koncentracijom alkohola od 1,12 g/kg.

Tijekom postupanja policije, zaustavljeni 56-godišnji vozač je svojim vozilom udario i oštetio službeno policijsko vozilo. Oduzeta mu je vozačka dozvola i izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja te izdan prekršajni nalog temeljem Zakona o sigurnosti prometa na cestama a nakon postupanja prometne policije priveden je na kriminalističko istraživanje po završetku kojeg je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu i predan pritvorskom nadzorniku.

Na naš upit kako su prema navodima bliske srodnice osumnjičenoga nad osumnjičenim muškarcem upotrijebljena prekomjerna sredstva prisile, iz Policijske uprave primorsko-goranske odgovorili su nam sljedeće:

Analizom uporabe sredstava prisile koja su policijski službenici uporabili nad hrvatskim državljaninom utvrđeno je da su primijenjena sukladno odredbama Zakona o policijskim poslovima i ovlastima (opisano u čl. 82., 84. i 85.), a u cilju otklanjanja opasnosti i sprječavanja uništavanja državne imovine.

Podsjećamo, građanina je policija zatekla kako u alkoholiziranom stanju (1,12 g/kg) upravlja vozilom ugrožavajući svoju i sigurnost ostalih sudionika u prometu. Nakon zaustavljanja, svojim je vozilom oštetio državnu imovinu, odnosno udario u službeno policijsko vozilo.

Uporaba sredstava prisile, odnosno tjelesne snage i sredstva za vezivanje bila je razmjerna, zakonita i opravdana, a građanin je iskoristio mogućnost podnošenja primjedbe na postupanje policije izjasnivši se kako nema primjedbi na policijsko postupanje.

Tijekom pružanja liječničke pomoći nisu utvrđene ozljede građanina, a prilikom same uporabe sredstava prisile, niti u daljnjem postupanju, policija nije imala saznanja da je riječ o osobi s invaliditetom kako navodite u svojem upitu“, priopćili su iz Policijske uprave primorsko-goranske.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari