PAMTIT ĆE OVU VOŽNJU

Zahladilo u Ravnoj Gori pa se ugrijao; 40-godišnjak vozio s 2,79 promila u krvi!

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Proteklog tjedna dogodile su se 64 prometne nesreće, od kojih su tri bile teže, a 61 je bila lakša, izvijestila je policija.

Na prometnicama na području Policijske uprave primorsko-goranske proteklog tjedna dogodile su se 64 prometne nesreće, od kojih su tri bile teže, a 61 je bila lakša.

U ovim prometnim nesrećama tri su osobe teže, a deset je osoba lakše ozlijeđeno. Materijalna šteta procjenjuje se na 174.880 eura.

U prometnim nesrećama sudjelovala su dva pješaka, devet stranih državljana te osam alkoholiziranih vozača.

Ukupno je alkotestirano 305 vozača, od kojih je kod njih 21 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg, a jedan je odbio alkotestiranje.

Najviše alkoholiziranih vozača, njih 13 je bilo u dobi iznad 35. godine života, pet ih je bilo u dobi između 18. i 24. godine, a četiri u dobi između 25. i 35. godina.

Najveća koncentracija alkohola od 2,79 g/kg izmjerena je 10. studenoga oko 23 sata na području Ravne Gore, gdje je policija zaustavila 40-godišnjeg vozača osobnog vozila delničkih registracijskih oznaka.

Zbog opasnosti da će nastaviti s činjenjem prekršaja, a time i ugrožavanja sigurnosti prometa na cestama, priveden je u službene prostorije policije te zadržan do prestanka djelovanja alkohola.

Zbog počinjenja prekršaja iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama policija protiv spomenutog vozača podnosi optužni prijedlog, kojim se nadležnom općinskom sudu predlaže izricanje novčane u iznosu od 1.320 eura te zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije na rok od tri mjeseca.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari