PAMTIT ĆE OVU VOŽNJU

Zahladilo u Ravnoj Gori pa se ugrijao; 40-godišnjak vozio s 2,79 promila u krvi!

Idi na originalni članak
Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Proteklog tjedna dogodile su se 64 prometne nesreće, od kojih su tri bile teže, a 61 je bila lakša, izvijestila je policija.

Oglas

Na prometnicama na području Policijske uprave primorsko-goranske proteklog tjedna dogodile su se 64 prometne nesreće, od kojih su tri bile teže, a 61 je bila lakša.

U ovim prometnim nesrećama tri su osobe teže, a deset je osoba lakše ozlijeđeno. Materijalna šteta procjenjuje se na 174.880 eura.

U prometnim nesrećama sudjelovala su dva pješaka, devet stranih državljana te osam alkoholiziranih vozača.

Ukupno je alkotestirano 305 vozača, od kojih je kod njih 21 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg, a jedan je odbio alkotestiranje.

Najviše alkoholiziranih vozača, njih 13 je bilo u dobi iznad 35. godine života, pet ih je bilo u dobi između 18. i 24. godine, a četiri u dobi između 25. i 35. godina.

Najveća koncentracija alkohola od 2,79 g/kg izmjerena je 10. studenoga oko 23 sata na području Ravne Gore, gdje je policija zaustavila 40-godišnjeg vozača osobnog vozila delničkih registracijskih oznaka.

Zbog opasnosti da će nastaviti s činjenjem prekršaja, a time i ugrožavanja sigurnosti prometa na cestama, priveden je u službene prostorije policije te zadržan do prestanka djelovanja alkohola.

Zbog počinjenja prekršaja iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama policija protiv spomenutog vozača podnosi optužni prijedlog, kojim se nadležnom općinskom sudu predlaže izricanje novčane u iznosu od 1.320 eura te zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije na rok od tri mjeseca.

Exit mobile version