JAKO ČUDNA PRIČA

Video | Zašto je krenuo u sulud pohod na A1? Policija objavila nove detalje o jurnjavi autocestom u krivom smjeru

Načelnik Prometne policije Karlovac smatra da je Turčin vjerojatno nastojao izbjeći ciljani policijski nadzor koji se provodio na odmorištu Draganić

Puno je nejasnoća oko jučerašnjeg događaja na autocesti A1 kod Draganića u smjeru Zagreba. Tamo je policija uhitila turskog državljanina koji im je bježao vozeći skoro 150 kilometara na sat u suprotnom smjeru u zaustavnoj traci.

Nakon što je uhićen, utvrđeno je da nije prevozio ni drogu ni migrante, ali i da nije imao prometnu dozvolu za automobil s francuskim registracijskim oznakama.

Nastojao izbjeći policijsku kontrolu

Načelnik Postaje prometne policije Karlovac, Davor Boljkovac, kazao je za RTL Danas da je identitet vozača potvrđen na osnovi iskaza.

“Naime, 35- godišnji državljanin Turske kod sebe nije posjedovao osobne dokumente i za sada je na osnovu njegove izjave potvrđen identitet. Ali i dalje provjeravamo u našoj evidenciji i putem međunarodne policijske suradnje” kazao je.

Načelnik Boljkovac smatra da je Turčin vjerojatno bježao policiji nastojeći izbjeći ciljani policijski nadzor koji se provodio na odmorištu Draganić.

‘U jednom trenutku prešao u vozni trak’

‘Odlučio je na mjestu gdje je došlo do suženja prometa polukružno se okrenuti i nastaviti vožnju u suprotnom smjeru zaustavnim trakom. U jednom trenutku naišao je na vozilo koje se iz nužde nalazilo na zaustavnom traku i u tom trenutku prešao na vozni dio, a to je bilo i najopasnije. U tom trenutku susreće ga i policijsko vozilo. Međutim, dolaskom na naplatnu postaju Karlovac zaustavljen je i utvrđeno je da se radi o automobilu s francuskim registracijama”, objasnio je Boljkovac.

Još nije utvrđeno što je bio povod njegovom činu.

“Nakon provedenog krim-istraživanja i nakon što je predan pritvorskom nadzorniku, doveden je na nadležno općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu gdje je u tijeku postupak”, rekao načelnik karloačke prometne policije, prenosi Net.hr.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari