ZATEKLO IH NEVRIJEME: HGSS spasio mladi par koji je zaglavio na Biokovu

Mladi francuski par stigao je automobilom nedaleko vrha Vošac u poslijepodnevnim satima te se zaputio na vrh gdje ih je ubrzo zateklo olujno kišno grmljavinsko nevrijeme te gusta magla

Akcija spašavanja mladog francuskog para na Biokovu koja je, na njihov poziv za pomoć, počela u 18,30 sati iz Makarske s osam članova Hrvatske gorske službe spašavanja, uspješno je okončana oko 20,30 sati.

Prema riječima Stipe Bušelića iz makarskog HGSS-a koji je vodio akciju, mladi francuski par stigao je automobilom nedaleko vrha Vošac u poslijepodnevnim satima te se, nepripremljen bez potrebne odjeće i obuće zaputio na taj vrh gdje ih je ubrzo zateklo olujno kišno grmljavinsko nevrijeme te gusta magla i temperatura od samo 7 stupnjeva.

Sklonili su se u obližnju kućicu na tom vrhu gdje su ih mokre i promrzle zatekli makarski članovi HGSS-a. Uz pruženu pomoć i toplu odjeću, spustili su ih do njihovog automobila. Mladi Francuzi su s članovima HGSS-a oko 21,30 sati stigli u Makarsku.

“Sreća je za Francuze bila da su se zatekli na vrhu Vošac gdje je bilo moguće koristiti mobitel jer je Biokovo na malom području pokriveno, mobilnom mrežom”, rekao je Bušelić.
Vijesti.hr

Foto: Hrvatski planinarski savez

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari