ZBOGOM PAMETI: Pogledajte zašto je prometna policija morala intervenirati na riječkoj zaobilaznici!

Prekršitelj je ignorirao zabranu prometovanja i na taj način ugrozio svoj život a potencijalno i živote drugih sudionika u prometu

Danas kasno poslijepodne rječka prometna policija imala je jednu od neobičnijih intervencija na riječkoj zaobilaznici: morali su zaustaviti i isključiti iz prometa jednog – biciklista!

Biciklist odjeven u laganu sportsku ljetnu kombinaciju s povećom putnom vrećom na svome dvokotaču ležerno je pedalirao riječkom zaobilaznicom na čijim je prilaznim cestama istaknuta zabrana prometovanja biciklima. Biciklist je ignorirao zabranu čime je napravio prometni prekršaj, no još je daleko gore što je tim svojim postupkom direktno ugrozio svoj život, a indirektno i živote drugih sudionika u prometu.

Naime, na riječkoj zaobilaznici razvija se – u odnosu na vozilo pogonjeno ljudskom snagom – velika putna brzina vozila, i u nekakvom slučajnom srazu s brzim vozilom nezaštićeni biciklist ne bi imao nikakve šanse za preživljavanje.

Pojavu biciklista na brzoj prometnici prometnoj policiji možda su dojavili vozači osobnih autumobila ili je biciklist opažen nadzornim kamerama te je po zaprimljenim dojavama patrola prometne policije krenula na zaobilaznicu, sustigla bicikista koji je prije toga zaobilaznicom prošao kilometre, sačekala ga na izlazu iz tunela Škurinje i – isključila iz prometa.

Možda su ga i povezli, zajedno s biciklom, svojim patrolnim kombijem na sigurno? Neka nam dojave…

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari