TRAGEDIJA! Učenik šibenske škole preminuo na maturalcu u Pragu: rano ujutro pao s balkona

Maturanti se u Šibenik vraćaju sutra, a okolnosti smrti 19-godišnjeg pomorskog nautičara tek se trebaju utvrditi

Učenik Prometno-tehničke škole Šibenik smrtno je stradao na ekskurziji u Češkoj, potvrdio je to Šibenskom portalu ravnatelj škole Zdravko Peran. Na maturalno putovanje krenuli su u petak, a mladić je poginuo rano jutros.

“Prema prvim informacijama s kojima raspolažem 19-godišnji učenik je preminuo, a kako su mi rekli nastavnici koji se nalaze u Pragu, riječ je o nesretnom slučaju. Rano jutros učenik je pao s balkona, dugo su ga reanimirali, ali nažalost, pomoći nije bilo. O događaju smo obavijestili Policijsku upravu Šibensko-kninsku koja je obavijestila MUP i veleposlanstvo.

Kako je do svega došlo, još uvijek ne znam. Agencija za odgoj i obrazovanje u kontaktu je s hrvatskim veleposlanstvom i čim dobijemo službene informacije, izvijestit ćemo javnost o tome. Jutros smo u pratnji kola hitne medicinske pomoći otišli kod obitelji, a medicinsko osoblje još uvijek se nalazi tamo”, rekao je Peran.

Maturanti se u Šibenik vraćaju sutra, a okolnosti smrti 19-godišnjeg pomorskog nautičara tek se trebaju utvrditi, piše Šibenski portal.

U nesretnom slučaju u nedjelju u jutro u Pragu je poginuo 19-godišnji Ante Bare Mikulandra iz Bilica, maturant šibenske Prometno-tehničke škole.

Prema informacijama ravnatelja škole Zdravka Perana, Bare Mikulandra je pao s hotelskog balkona s visine od nekoliko metara, a nakon što ga se bez uspjeha pokušalo reanimirati, konstantirana je smrt.

“Na maturalnom putovanju u Pragu ukupno je 51 naš učenik, a s njima su u pratnji četiri nastavnika i jedan liječnik. Svi su oni u strašnom šoku te će se već tijekom ponedjeljka vratiti kući u Šibenik, premda je eskurzija trebala potrajati do petka.

Ujedno, sa šibensko-kninskim županom Goranom Paukom poduzeli smo potrebne radnje da se tijelo dopremi što prije u Hrvatsku”, rekao je Peran i dodao kako je 19-godišnjak bio dobar i marljiv učenik, miran i samozatajan mladić.

“Bilice su zavijene u crno. Svi smo šokirani tragičnom smrću našeg mladog sumještanina. Njegova majka Daria je shrvana. Prije tri godine, suprug joj Luka umro je u 39. godini života od bakterije, a sada je izgubila sina. Ante je bio njihovo najstarije dijete, a još imaju dva mlađa sina i malenu kćerkicu”, ispričao je za Jutarnji list Joško Ćaleta-Car, načelnik općine Bilice.

Vijesti.hr
Foto: YouTube/Screenshot

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari