NOVA BEZOČNA PREVARA

Žena iz Kostrene ‘majstoru’ platila predujam za radove na kući a od radova ni “r”!

Ilustracija: Riportal - M. L.

Počinjenim kaznenim djelima oštećeni su hrvatski državljani za oko 89 000 kuna

Policijski službenici Policijske postaje Vrbovsko dovršili su kriminalističko istraživanje nad 56-godišnjim hrvatskih državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela prijevare.

Spomenuti se sumnjiči da s 40-godišnjim hrvatskim državljaninom krajem 2020. godine dogovorio građevinske radove, odnosno adaptaciju na staroj kući u Vrbovskom, a koji su trebali biti dovršeni u studenom 2021. godine. Oštećenik je osumnjičenom za izvođenje navedenih radova uplatio određeni novčani iznos, dok je za ostatak novčanog iznosa po prethodnom dogovoru s osumnjičenikom sam kupovao građevinski materijal, ali radovi do danas nisu dovršeni.

Isto tako, zbog sumnje u počinjenje istog kaznenog djela, policijski službenici II. policijske postaje Rijeka proveli su kriminalističko istraživanje nad 36-godišnjim hrvatskim državljaninom.

Oštećena 71-godišnja državljanka je u siječnju osumnjičeniku isplatila predujam za dogovorene radove u njenom domu u Kostreni o čemu su sastavili potvrdu o primitku s rokom isporuke od 30 dana od primitka predujma.  Istekom navedenog roka oštećena je u više navrata kontaktirala osumnjičenika koji ju je uvjeravao da će izvršiti navedene radove, no to do danas nije učinio.

Počinjenim kaznenim djelima oštećeni su hrvatski državljani za oko 89 000 kuna.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, osumnjičenici su kazneno prijavljeni mjerodavnom državnom odvjetništvu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari