TRAGEDIJA

Ženu ubila metalna dvorišna vrata. Njezina obitelj će dobiti više od milijun kuna odštete

Ilustracija (fotografija ne prikazuje mjesto opisanog dođađaja već služi kao ilustracija teksta) Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Nesretna žena (37) bila je zaposlenica Kliničke bolnice Dubrava, a sve se dogodio u prizemlju stambeno-poslovne zgrade u Ul. bana Josipa Jelačića u Križevcima 2014. godine

Jučer je sud presudio u korist petero članova obitelji nesretne žene te imaju pravo na odštetu od 1,3 milijuna kuna koju im mora isplatiti bjelovarska tvrtka Vodotehna. Presuda je nepravomoćna i tvrtka će se na nju vjerojatno žaliti.

Naime, žena je poginula nakon što su na nju pala teška metalna dvorišna vrata koja su iskočila iz vodilice.

Ova 37-godišnjakinja je bila zaposlenica Kliničke bolnice Dubrava, a slučaj se dogodio u prizemlju stambeno-poslovne zgrade u Ulici bana Josipa Jelačića u Križevcima u rujnu 2014. godine.

Sa svojih dvoje djece živjela je u zgradi, a u prizemlju se nalazio skladišni prostor Vodotehne.

Kako piše Danica.hr, metalna vrata bila su dužine 6,6 metara, visoka dva metra i teška oko 600 kilograma. Prije tragedije, dvoje djece ostalo je i bez oca pa je ovaj slučaj potresla cijeli kraj.

“Po ocjeni suda, za štetu koja je nastala padom predmetnih vrata odgovara Vodotehna kao njihov vlasnik s obzirom da vrata predstavljaju opasnu stvar te je tuženik Vodotehna dužan naknaditi nastalu štetu”, zaključila je sutkinja u nepravomoćnoj presudi.

Ako presuda postane pravomoćna, obitelj bi mogla dobiti i više od 2 milijuna kuna s obzirom na to da se na dosuđeni iznos obračunavaju kamate od dana podnošenja tužbe tijekom 2016. godine. Protiv odgovorne osobe u Vodotehni bio je pokrenut i kazneni postupak, ali to je naposljetku odbačeno kao neosnovana, prenosi danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari